23 серп 2018 р.

В Ірпені проходить Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд

21 серпня в Ірпені на міському стадіоні «Чемпіон» за участю міністра молоді та спорту, представників Федерації футболу України, Національного олімпійського комітету, послів низки держав та інших почесних гостей урочисто відкрився VІI Чемпіонат світу з футболу серед команд української діаспори. Змагання зібрали відразу 12 команд із Європи, Азії та Північної Америки – найбільше в історії цього проекту.

Чемпіонат проводиться щорічно, і цього разу триватиме по 25 серпня.

На футбольному полі міського стадіону «Чемпіон» на церемонії відкриття змагань зустрілися команди з Польщі, Іспанії, Ізраїлю, Молдови, Білорусі, Естонії, Болгарії, Чехії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Австрії, Сполучених Штатів Америки. На зеленому газоні вишикувалися 240 футболістів різного віку – в турнірі можуть брати участь гравці від 16 до 60 років. Для більшості з них футбол – це хобі. Поза межами своєї Батьківщини ці вихідці з України відбулися як підприємці, банкіри, юристи, журналісти, музиканти, працівники туристичної, будівельної та інших галузей.

Спортсмени приїхали з групами підтримки. Усього закордонних українців, що прибули на чемпіонат – близько 400 осіб.

Півфінальні матчі відбудуться 23 серпня на ірпінському стадіоні «Чемпіон» о 17.00 і 19.00.

24 серпня на стадіоні «Чемпіон» о 15.00 – матч за третє місце чемпіонату, а о 17.00 – фінальна зустріч. Урочиста церемонія закриття турніру призначена на 19.30.

Патрульні інспектори «Муніципальної варти» охороняють громадський порядок на стадіоні «Чемпіон» разом із поліцією протягом всього чемпіонату.