2 квіт 2020 р.

Муніципальна варта допомагала пожежно-рятувальним підрозділам гасити пожежу на заплаві

🔥 На жаль, пожежі трав’яних настилів в Ірпінському регіоні не вщухають. 1 квітня о 20:40 на чергову частину муніципальної варти надійшло повідомлення від місцевих жителів про горіння трав’яного настилу в м. Ірпінь, а саме заплави вздовж вулиці Західна.

На той момент ДСНС вже була проінформована про пожежу, і на її ліквідацію були направлені рятувальники 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Ірпінь та 35-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Буча.


 
Направлений на місці інцинденту екіпаж муніципальної варти став свідком масштабного загорання, площею приблизно 3-х гектарів, яка швидко збільшувалася по причині сильного вітру і дуже густого трав’яного настилу. Інспекторами МВ було прийняте рішення надати допомогу, так як навіть 12-м чоловікам особового складу вогнеборців, залучених до ліквідації загорання, з такою масштабною пожежею впоратись складно. Через те що важкі пожежні машини не мали змоги дістатися до місць загоряння, трав’яний покрив і чагарники гасили вручну спеціальними «ляпалками» — прямокутниками міцної гуми на держаку.

Інспектори муніципальної варти «озброїлися» позиченими у рятувальників «ляпалками», та пліч-о-пліч з ними відбивали полум'я до повної ліквідації загорання о 22:20.

Вкотре звертаємось до громадян не спричиняти загорання на відкритих територіях. Провокуючи пожежі в природних екосистемах, ви знищуєте навколишнє середовище, так як при сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві і на поверхні ґрунту. Також, трав’яні пожежі — одні з головних джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу.

Якщо ви стали свідками підпалу сухостою на території Ірпеня, телефонуйте на цілодобову «гарячу лінію» муніципальної варти: 📞(045 97) 60-400 або 📱 (073) 070-05-57. Велике прохання також робити фото і відео фіксацію осіб паліїв, що допоможе нашим інспекторам притягнути їх до відповідальності (надсилайте матеріали за допомогою месенджерів Telegram або Viber по вищезгаданому мобільному номеру).