top of page

Парки міста – зони вільні від вживання алкоголю

Вночі 12 жовтня під час патрулювання інспекторами «Муніципальної варти» нового парку Незнайка було помічено кілька груп молоді, що розпивали алкогольні напої на лавочках амфітеатру. Інспектори МВ зробили попередження молодим людям і прослідкували, щоб алкогольні напої були прибрані.

Шановні мешканці Ірпеня!

Нагадуємо, що згідно зі статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення) та в інших заборонених законом місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування, в яких продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на розлив дозволена відповідним органом місцевого самоврядування, або поява в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, — тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У разі виявлення порушень громадського порядку, вживання алкогольних напоїв у громадських місцях та інших правопорушень, інспектори «Муніципальної варти» діють згідно повноважень, наданих Законом України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону» – роблять зауваження, припиняють і фіксують правопорушення на відео-реєстратор, а у разі агресивної поведінки або загрози оточуючим чи члену громадського формування можуть застосувати до правопорушників спецзасоби і фізичну силу, затримати до однієї години і доправити або передати до органів Національної поліції.

Нагадуємо, що особа, яка з’являється в нетверезому стані в громадських місцях, порушує громадський порядок та спокій громадян, може бути притягнута до адміністративної відповідальності за ст. 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) та ст.173 (дрібне хуліганство) КУпАП. За злісну непокору законному розпорядженню або вимозі члена громадського формування, особа може бути притягнута як до адміністративної так і кримінальної відповідальності.


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page