top of page

Парк Письменників

Парк знаходиться на території Будинку творчості письменників «Ірпінь» за адресою: м. Ірпінь, вул.. Стельмаха, 20.

Почав будуватися у квітні 2017 року, відкритий для відвідувачів у вересні того ж року.

Будинок творчості письменників «Ірпінь» - місце народження численних літературних і художніх шедеврів. Створений у 1935 році на базі дачі київського фабриканта Чоколова. На початок 2017 року і будівлі, і територія опинилися у напівзруйнованому стані. Національна спілка письменників України та Ірпінська міська рада підписали договір про співпрацю, в рамках якого було проведено реконструкцію парку Будинку творчості письменників. Тут облаштовано нові вхідні групи, пішохідні алеї, вело-доріжки, проведено додаткове декоративне озеленення. Парк перетинає канал з ажурними кованими містками. Крім цього, є сцена для проведення творчих вечорів та публічних читань. Справжня оаза – відновлене озеро письменницького парку. Природний ландшафт та існуючі зелені насадження збережені максимально.

Парк Письменників – особливе місце з унікальною мистецькою атмосферою. Під час його реконструкції була відновлена втрачена перлина цієї місцевості – ставок, біля якого творили відомі українські письменники. Особливе місце в парку займають скульптури, серед них – пам’ятник Письменнику, композиція «Письменник і вічність» та ціла алея з символічними фігурами молодих дарувань. Автором дерев’яних скульптур є відомий різьбяр з Рівненщини Микола Бондарчук.

З часу відкриття парку Письменників він є комунальним об’єктом КП «Муніципальна варта» і знаходиться цілодобово під охороною. Інспектори МВ слідкують за станом благоустрою парку та дотриманням громадського порядку на його території. На території парку знаходиться будиночок для чергових інспекторів відділу контролю комунальних об’єктів, в якому є вогнегасник та аптечка. На території парку встановлено таблички-нагадувння правил вигулу тварин та правил цивілізованої поведінки. У випадках грубого порушення громадського порядку та при інших екстремальних ситуаціях інспектор може зателефонувати до чергової частини МВ для виклику ГШР (групи швидкого реагування) «Муніципальної варти» та інших служб.

Територія парку вільна від куріння та вживання алкоголю.


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page