top of page

«Муніципальна варта» взяла участь у командно-штабних навчаннях з цивільного захисту

1-2 липня в Ірпені проходили командно-штабні навчання з цивільного захисту за участі представників Головного управління ДСНС України у Київській області, представників Ірпінської міської ради, поліції, «Муніципальної варти», представників служб життєзабезпечення міста .

Основним завданням навчань було відпрацювання злагодженості та оперативності у роботі керівного складу органів управління та сил цивільного захисту ланки при ліквідації наслідків різного роду надзвичайних ситуацій, поглиблення теоретичних знань, набуття практичних вмінь.

Навчання розпочалися з реагування на повідомлення, що згідно з різким погіршенням погодних умов виникла загроза порушення нормальних умов життєдіяльності населення окремих районів міста. Відразу після отримання ввідної при міськраді було створено штаб з ліквідації наслідків та оголошено надзвичайний стан.

Другий етап – практичне відпрацювання заходів із реагування на надзвичайну ситуацію, пов’язану з аварією системи централізованого водопостачання через дуже сильну спеку з перевищенням мікробіологічних показників питної води у системі централізованого водопостачання. Спеціалізовані служби провели роботи з ліквідації надзвичайної ситуації та здійснили заходи з мінімізації її наслідків.

Того ж дня було змодельовано дії спеціалізованих служб після надходження повідомлення про руйнування житлового багатоквартирного будинку унаслідок вибуху газу. Згідно умов навчання в цій ситуації були декілька поранених та мешканці будинку, які потребували негайної евакуації. «Муніципальна варта» разом із підрозділом ДСНС здійснювала рятування людей та їх евакуацію. Інспектори МВ швидко та кваліфіковано надали потерпілим до-медичну допомогу та передали їх до рук лікарів «швидкої». Також «Муніципальною вартою» було організовано регулювання та обмеження руху біля місця події.

Другий етап цієї ввідної – організація евакуаційних заходів. «Муніципальна варта» швидко розгорнула намет збірного евакопункту, де проходила реєстрація, було організовано медичний супровід постраждалих та перевезення їх автобусом до табору.

Наступного дня відбулись спеціальні об’єктові тренування на підприємстві ТОВ «Планета Пластик». Чергове завдання, яке отримав міський штаб – практичні заходи щодо реагування на надзвичайну ситуацію пов’язану із пожежею великої кількості поліетиленової продукції та забрудненням навколишнього середовища продуктами горіння.

«Муніципальна варта» під час цього тренування відповідала за перекриття руху транспорту біля місця гасіння пожежі підрозділом ДСНС.

Підбиваючи підсумки навчань, начальник управління цивільного захисту Максим Комісаров зокрема зазначив: «Я задоволений роботою команди «Муніципальної варти». Дійсно, вони фахівці: і до-медична допомога, і оповіщення, і організація евакопункту були виконані чітко і правильно. Дуже мені сподобалась переконлива робота статистів та достатня кількість засобів імітації під час відпрацювання ввідної по руйнуванню будівлі. Я провів 14 навчань за останні 3 роки у різних містах Київщини, і вважаю, що тут, в Ірпені, побачив приклад того, як треба організовувати практичне місце відпрацювання заходів».


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page