top of page

Інспектори «Муніципальної варти» надали жінці домедичну допомогу

1 серпня о 10:20 інспектори «Муніципальної варти» при патрулюванні вулиці Шевченка стали свідками нещасного випадку: молода жінка з немовлям у колясці, виходячи з магазину «Фокстрот», втратила свідомість і впала зі сходів. Небайдужі перехожі заспокоїли немовля та викликали «швидку допомогу» для жінки.

Інспектори МВ надали потерпілій першу домедичну допомогу. Падаючи зі сходів, вона вдарилася переніссям, з носа пішла кров. Інспектори поклали її у стабільне бокове положення та припинили кровотечу.

Виявилося, що у жінки цукровий діабет – це і стало причиною приступу.

Один із перехожих, що представився лікарем, допомагав інспекторам МВ опікуватися потерпілою до приїзду «швидкої допомоги».

Медики прибули оперативно, розпитали свідків про симптоми діабетичного нападу хворої, надали їй необхідну медичну допомогу та доправили постраждалу до Ірпінської міської лікарні.

Звертаємо вашу увагу на те, що у подібних випадках більшість людей не знає, як себе поводити і що робити, щоб дійсно допомогти, а не зашкодити постраждалому. Хтось впадає у ступор, хтось починає давати шкідливі поради. Так і в цьому випадку – одні радили купити в аптеці інсулін і вколоти постраждалій , інші – що потрібно нагодувати її шоколадом; хтось здіймав галас, що жінку не треба чіпати до приїзду швидкої, а ті хто їй надає першу допомогу, будуть відповідати перед законом.

Особлива подяка «смартфоновим журналістам», які забезпечили своєчасну фото і відео фіксацію, що значно покращила стан постраждалої.


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page