top of page

Один день із життя «Муніципальної варти»

У той час, коли все місто відпочиває, інспектори «Муніципальної варти» цілодобово слідкують за дотриманням правил поводження в рекреаційних зонах, забезпечують порядок у громадських місцях, реагують на порушення правил благоустрою.


Субота 14 вересня. На цілодобове чергування у паркових і рекреаційних зонах заступили 10 інспекторів відділу контролю, 2 інспектори – в міську лікарню; 2 інспектори – у піший патруль центром міста, група швидкого реагування – 3 інспектори в режимі автопатруля, 1 оперативний черговий в Міській раді на Гарячій лінії.

Цілодобова Гаряча лінія «Муніципальної варти» (тел.: (04597) 60-400, (073) 07-00-557) за цю добу прийняла і опрацювала 127 звернень громадян.

В тому числі реагування по фактам спалювання сухої рослинності та сміття, відключення електропостачання, незаконного встановлення металевої конструкції, порушення режиму тиші тощо.


Інспекторами муніципальної варти протягом доби:

  • Винесено попереджень по факту куріння в заборонених Ірпінською міською радою місцях – 112 випадків.

  • Попереджено фактів вживання алкогольних напоїв у громадських місцях – 41 випадок.

  • Винесено попереджень щодо порушення правил відвідування рекреаційних зон – 7 випадків.

  • Реагування на порушення громадського порядку, норм моралі і дрібного хуліганства – 3 випадки.

  • Здійснена допомога Ірпінському відділку поліції під час проведення слідчих дій – 2 епізоди.

  • Надана допомога медичному персоналу , в т.ч. травматологічного і приймального відділення (пацієнти які перебували під впливом наркотичних засобів або в нетверезому стані) – 24 випадки.

Моніторинг стану системи відеоспостереження міста та об’єктів комунальної власності, які обладнані засобами технічної охорони муніципальної варти і кнопками тривожного виклику (навчальні заклади, заклади охорони здоров’я тощо).


В цей день у місті відбулася низка подій, у яких брала участь Муніципальна варта.

Перекриття дороги і забезпечення дотримання громадського порядку разом з поліцією на Дні мікрорайону БКЗ.

  • Забезпечення громадського порядку на міському стадіоні «Чемпіон» під час фіналу та закриття VІІI Чемпіонату Світу з футболу серед українських діаспорних команд.

  • Участь у спільних заходах із забезпечення громадського порядку між Обухівським відділом Національної поліції і муніципальними вартами міст Обухів, Ірпінь і Бориспіль на святкуванні Дня міста Обухів.


Цей день не був якимсь особливим у житті «Муніципальної варти». Інспекторам МВ іноді доводиться гасити пожежі, надавати домедичну допомогу потерпілим, рятувати тварин, знаходити дітей, які загубилися, затримувати агресивних порушників громадського порядку тощо.

Усе це робиться для того, щоб мешканці та гості міста почувалися безпечно і захищено. Щоденна робота інспекторів «Муніципальної варти» допомагає місту ставати більш культурним, доглянутим, безпечним. Але омріяного результату можна досягти лише об’єднавши зусилля «Муніципальної варти» та усіх громадян.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page