top of page

Муніципальна варта подбала про безпеку учасників еко-пробіжки зі збором сміття


Всесвітньо відомий футбольний клуб «Реал Мадрид» в партнерстві з ГО «Епіцентр дітям» запустив чудову ініціативу по прибиранню вибраної місцевості. Для реалізації проекту «Stars Eco Challenge, plogging», який спрямований на привернення уваги громадськості до екологічних проблем краю, в Україні було обрано 4 міста: Київ, Тернопіль, Ужгород, та наш рідний Ірпінь! Молоді ірпінчани, вихованці школи «Фонду Реал Мадрид», представники Товариства Червоного Хреста, компанії Кока-Кола Беверіджиз, бізнес-структур міста Ірпеня, ЗМІ та всі бажаючі пробігли Ірпенем, збираючи дорогою сміття. Естафету по проведенню челенджу після завершення збору сміття Ірпінь урочисто передав Ужгороду.

Муніципальна варта разом з Національною поліцією дбали про безпеку учасників флешмобу на протязі всього заходу, супроводжуючи їх від початку пробіжки з вул. Шевченка (Центральна площа Ірпеня), до початку Біличанського лісу, де проходив основний етап збору сміття.

 

Довідка. Плогінг (plog в перекладі зі шведської – “плуг”) – процес збору сміття під час пробіжки – популярний в Європі рух, гібрид здорового способу життя і турботи про екологію. Для того, щоб зайнятися плоггінгом, потрібно взяти з собою на пробіжку міцний сміттєвий пакет, скласти в нього знайдене по дорозі пластикове сміття, сфотографувати “здобич” і викласти фото з хештегом #plogging в соцмережі, щоб залучити до руху якомога більше людей. Як результат – звичайна пробіжка перетворюється в екологічну акцію, яка допомагає зробити навколишній простір чистішим. Плогінг в Україні тільки почав свій рух.

 
Фото Олега Гриба, надано ITV.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page