top of page

В Ірпені палять листя: Муніципальна варта реагує


Традиційно в Ірпені восени люди згрібають опале листя та спалюють його, не задумуючись над тим, якої шкоди це завдає здоров'ю та довкіллю. Чому не можна спалювати листя? Подивіться на інфографіку від Міністерства екології та природних ресурсів України.

18-го жовтня КП «Муніципальна варта» ІМР спільними зусиллями з КП «Управління благоустрою міста» ІМР та дільничними офіцерами поліції провели в Ірпені рейд проти спалювання опалого листя та сухої рослинності.

Даний рейд в першу чергу був профілактичним, і мав на меті недопущення спалювання листя. Громадянам роздавали інформаційні буклети, розповідали про причину заборони спалювання і можливі наслідки, а також куди подіти лится. Втім, на декількох зслісних порушників, які палили суху рослинність та листя на території міста, інспектори Муніципальної варти склали протоколи про адміністративні правопорушення (ст. 152 КУпАП, п.п. 1.30 Правил благоустрою м. Ірпеня). Штраф за дане правопорушення адміністративна комісія може призначити від 340 грн. до 1360 грн.

Шановні Ірпінчани! Дим від спаленого вами листя шкодить здоров’ю ваших дітей, сусідів і вас самих.

Листя можна утилізувати, зробивши компостну яму на своєму подвір’ї - для цього не треба особливих знань або зусиль. Потрібен спеціальний резервуар або просто яма, куди можна помістити листя і помірно його зволожувати. Потім цим добривом можна удобрити ґрунт. Або ж скористатися послугами УЖКГ «Ірпінь», придбавши пакет з логотипом «Чисте місто», за тел. (045) 97-61-420 та замовити вивіз листя.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page