top of page

Муніципальна варта бореться з тегерами-вандалами


В українських містах акти вандалізму є дуже поширеним явищем. Місто Ірпінь потерпає від них значно менше, проте періодично нові та реконструйовані об'єкти благоустрою все-таки паплюжать написами та нелегальними графіті — під маркери та балончики горе-художників потрапляють стіни будинків, зупинки маршрутного транспорту, лавочки, стовпи, різноманітні декоративно-оздоблювальні елементи тощо. Дії графітників негативно впливають на зовнішній вигляд об'єктів та завдають фінансової шкоди міському бюджету. Муніципальна варта робить все можливе аби місто не «потонуло» у стихійних графіті та написах — кожного дня здійснюються патрулювання для запобігання нанесенню малюнків, у місцях концентрації відпочиваючої молоді проводяться превентивні заходи у вигляді профілактичних бесід, на які молоді люди в переважній більшості реагують з розумінням, і погоджуються з недопустимістю таких дій.

Особливо популярним місцем у «тегерів» (осіб, які лишають надписи на кшталт свого підпису) є центральна площа Шевченка, де на багатьох елементах благоустрою вони залишають свої підписи. При цьому забуваючи про патрульних Муніципальної варти, встановлені в місті камери відеоспостереження, і про випадкових перехожих, які стають свідками правопорушень та повідомляють про це до чергової частини МВ. На скоївших правопорушення вандалів інспектори МВ складають протоколи про адміністративні правопорушення та змушують їх змивати свої «шедеври». Зауважимо, що у разі вчинення адміністративного правопорушення неповнолітньою особою віком до шістнадцяти років адмінпротокол складається стосовно одного з батьків неповнолітнього або особи, яка їх замінює, а у разі вчинення правопорушення особою якій шістнадцять років вже виповнилося — адмінпротокол буде складено на неї особисто (за ст. 152 КУпАП, штраф за який адміністративна комісія може призначити від 340 грн. до 1360 грн.) Молоді люди, пам'ятайте, рано чи пізно, все таємне стане явним! Любіть і бережіть своє місто!

Шановні громадяни! Якщо ви стали свідком акту вандалізму в м. Ірпінь — негайно телефонуйте на цілодобову «гарячу лінію» Муніципальної варти за телефонами: 📞 (04597) 60-400 або 📱 (073) 07-00-557. За вказаним мобільним номером ви можете повідомити про даний факт з фото- та відео фіксацією за допомогою месенджерів Telegram і Viber.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page