top of page

Муніципальна варта реагує на факти спалювання листя і сухої рослинності в Ірпені


Весною ірпінчани масово палять траву, гілки, листя, і цей сезон не став виключенням — повітря знову пропахло димом. Пік спалювання настав з початком карантину — мешканці приватних житлових будинків та дач активно почали наводити лад у домогосподарствах, спалюючи прибрану суху рослинність та листя. Внаслідок цього виділяються шкідливі речовини, які негативно впливають на стан дихальних шляхів, спричиняють астматичні захворювання, захворювання щитовидної залози та інше. Це вкрай небезпечно під час пандемії коронавірусу, адже легені – епіцентр цієї хвороби! Для більшості пацієнтів COVID-19 починається й закінчується у легенях, тому що коронавіруси, як і грип, є респіраторними захворюваннями. У багатьох пацієнтів розвивається пневмонія в легенях, і вона супроводжується задишкою.


Не дивлячись на постійне інформування населення про шкоду, яку спалювання завдає навколишньому середовищу, атмосфері, та в першу чергу людському здоровью, чимало ірпінчан не звертають на це уваги. До «Муніципальної варти» щоденно надходять скарги з приводу спалювання, на що здійснюється цілодобове реагування у вигляді виїздів екіпажу на місце події, та наступним складанням протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУпАП п/п 1.30 Правил благоустрою Ірпеня (штраф у розмірі від 340 до 1360 грн. для фізичних осіб і від 850 до 1700 грн. для посадових та юридичних осіб). У випадку виявлення фактів спалювання обов'язково повідомляйте про це на цілодобову «гарячу лінію» Муніципальної варти за телефонами: 📞 (04597) 60-400 або 📱 (073) 07-00-557. Прохання робити фото та відео фіксацію правопорушення, і відправляти за вищевказаним мобільним номером за допомогою месенджерів Telegram або Viber.

Шановні Ірпінчани! Під час нинішньої небезпечної пандемії, потрібно не шкодити здоров'ю димом, а навпаки — підтримувати імунітет та гарне самопочуття. Вживайте здорову їжу, позбудтесь шкідливих звичок, і не забувайте про спорт та фізичні навантаження. Підтримуйте позитивний настрій незважаючи на те, що коїться навколо. Зберігайте спокій, оптимізм і впевненість в тому, що все мине, а ми вийдемо з цієї історії міцнішими! Якщо не ми самі, то хто подбає про наше здоров’я та навколишнє природне середовище? Давайте будемо взаємоввічливими як до себе, так і до свого сусіда.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page