top of page

Увага! Нові правила карантину через епідемію коронавірусу


Сьогодні був затверджений протокол №11 місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в якому було затверджено ряд рішень для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 в нашому регіоні. Шановні ірпінчани, будь ласка, обов'язково ознайомтесь з рішеннями комісії самі, та проінформуйте про них своїх близьких і рідних. До вашої уваги протокол №11, в якому ви знайдете відповіді на всі свої питання:

Ми розуміємо, що в багатьох громадян деякі прийняті обмежувальні заходи викликають невдоволення, але хочемо донести до вас, чому вони необхідні для нашого здоров'я.

Всі ми маємо усвідомити, що ми ще на самому початку шляху, і від подальших дій буде залежати поширення вірусу. Ситуація з коронавірусом практично у всіх країнах світу протікає приблизно однаково:

  • Цілковитий, абсолютний спокій — люди вважають, що саме їх країну цей вірус сильно не зачепить.


  • Далі починаються перші зареєстровані випадки зараження і повільне зростання їх кількості. Всі дивляться на інші країни, де вже коїться щось страшне, заспокоюючи себе, що в них-то ситуація точно краще, і лихо омине їх стороною.


  • Швидке зростання кількості хворих. На рівні країни вводяться обмеження на пересування, втім, як і раніше ситуація дуже жахливою поки не виглядає, смертей не сильно багато, і люди відносяться до ситуації достатньо байдуже. Як і зараз в Ірпені, по всьому світу з подібною ситуацією, громадяни гуляли по площах, паркам, набережній, відпочивали і дивувалися навіщо цій проблемі приділяється стільки уваги.


  • Кількість смертей збільшується, навіть в країнах з добре розвинутою медициною система охорони здоров'я сильно перевантажена, є нестача медперсоналу. Люди нарешті розуміють, що ситуація дуже серйозна і починають-таки сидіти вдома.


  • Після епідемія вже може через якийсь час піти на спад (як це зараз тільки-но почалося відбуватись в Італії), тому що зведено до мінімуму кількість контактів між людьми, і стала більш-менш налагоджена робота медичної системи, влади і контролюючих органів.

Напевно, ніхто не буде сперечатися, що ми зараз знаходимося на третьому етапі, за крок до найстрашнішого. І, в той же час, в значній мірі перебуваємо на початку боротьби з коронавірусом, бо пік захворюваності ще попереду. Тому маємо дотримуватися дисципліни і виконувати безліч правил і процедур. Залишайтесь вдома, поки ми працюємо!

 

Телефон гарячої лінії з питань COVID-19 в Київській області: 096-295-67-87; 050-975-44-96 (щодня з 09:00 до 18:00).

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page