top of page

Муніципальна варта спіймала на «гарячому» підпалювача сухої трави на заплаві


Цей місяць для нашого регіону став далеко не найкращим в історії - до пандемії коронавірусу додалась пилова буря, а останні дні місто і довколишні селища накриті їдким задушливим димом внаслідок масштабних пожеж в Київській та Житомирській областях, де горить лісова підстилка, трава, та сухе торішнє листя. Також досі намагаються приборкати масштабну пожежу у лісах Чорнобиля, яку спровокували теж палії сухостою. Але навіть такі страшні приклади деяких громадян нічому не вчать...

Вчора, проїжджаючи по вул. Підгірна, екіпаж групи швидкого реагування муніципальної варти Ірпінської міської ради став свідком того, як одразу в двох місцях на заплаві річки Ірпінь сухостій був охоплений полум’ям. Лише завдяки своєчасному реагуванню вдалось не допустити розповсюдженню вогню на велику територію, та власними силами його загасити.

Завдяки небайдужому громадянину, який зафіксував на відео особу палія під час вчинення ним правопорушення, інспектори виявили і затримали чоловіка. Так як підпалювач відмовився надавати документи, для встановлення його особи довелось викликати поліцію. Як результат — порушника притягнуто до адміністративної відповідальності.

Якщо ви стали свідками підпалу сухої рослинності на території Ірпеня, телефонуйте на цілодобову «гарячу лінію» муніципальної варти: 📞(045 97) 60-400 📱 (073) 070-05-57. Велике прохання також робити фото і відео фіксацію осіб паліїв, це допоможе нашим інспекторам притягнути їх до відповідальності (надсилайте матеріали за допомогою месенджерів Telegram, Viber або WhatsApp по вищезгаданому мобільному номеру).

 

По причині високого забруднення атмосферного повітря на території Ірпеня та Приірпіння, закликаємо тимчасово:

  • обмежити перебування на відкритому повітрі;

  • рекомендуємо тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці, а при відкритті вікон завішувати кватирки зволоженою тканиною і періодично її змінювати;

  • ввімкнути системи кондиціонування та очищення повітря;

  • проводити вологе прибирання, використовувати пристрої для зволоження повітря;

  • збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page