top of page

«Тягнуть оберемки гілок»: як ірпінчани обламують декоративні дерева

Намагаючись прикрасити власні помешкання, ірпінчани щороку обламують десятки дерев, кущів і квітів в рекреаційних зонах Ірпеня — в парках і на центральній площі ім. Шевченка. Зараз, у сезон цвітіння різних дерев, кущів магнолій, висаджених квітів-однолітників, такі випадки значно почастішали. Особливо дістається гарним деревам черемхи на нашій головній площі — її численні пахучі квіти своїм запахом і красою приманюють не тільки бджілок, а й людей, котрі відламують гілки собі додому.


Частину з правопорушників вдається притягнути до відповідальності — свідками того, як безжалісно ламають дерева періодично стають патрульні інспектори, або черговий муніципальної варти, який переглядає камери міського відеоспостреження в режимі реального часу, та одразу направляє патрульних на місце вчинення правопорушення. Днями, черговий МВ, переглядаючи міські камери відеоспостереження на площі Шевченка, побачив як двоє осіб обламують гілки черемхи, про що одразу було повідомлено групу швидкого реагування муніципальної варти.

Прибувші за хвилину патрульні зустріли парочку нетверезих вандалів поблизу дитячого майданчика на площі. Як виявилось, чоловік наламав пишний оберемок гілок своїй «дамі». Втім, на відміну від своєї пасії, хоча б усвідомлював некоректність вчинених дій, та надав свої документи для складання адмінпротоколу за ст. 152 КУпАП.

Думаєте що наламати собі гілок з дерев в громадських місцях здається нормальним тільки не найбільш соціально-неблагополучним верствам населення? Помиляєтесь — є досить багато звичайних випадкових перехожих, які не бачать в цьому нічого неправильного. Але уявіть, що залишиться від дерев, якщо кожен охочий зірве хоча би дві-три гілки? Кількість подібних випадків вандалізму знизиться в першу чергу не від кількості отриманих штрафів, а якщо зміниться свідомість наших громадян. Закликаємо вас цінувати зелені насадження, які висаджені в публічних місцях, щоби вони й надалі своїм видом милувати очі ірпінчан та гостей міста! ➡ Якщо ви стали свідками незаконного знищення зелених насаджень, не проходьте байдужо повз, підходьте та робіть зауваження, робіть -фото та відеофіксацію, і одразу повідомляйте про правопорушення за телефоном цілодобової «гарячої лінії» муніципальної варти Ірпінської міської ради: 📱(073) 07-00-557 (+ Viber, Telegram, WhatsApp, на які ви можете надіслати фото і відео) та 📞(04597) 60-400. Чим раніше ви це зробите — тим оперативніше ми зможемо відреагувати.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page