top of page

Парк «Дубки» — під наглядом муніципальної варти Ірпінської міської ради


парк «Дубки»

Ще 5 років тому ірпінський парк «Дубки» був не облаштованим, і парком залишався лише на папері. Із занедбаної територіїї на справжній парк він перетворився 2015 року - у квітні відбулося його відкриття після повної реконструкції. Загальна площа новоствореної рекреаційної зони міста Ірпінь становить близько

4-х гектарів.

парк «Дубки»

На території парку росте багато дерев (переважно - могутні дуби, на їх честь дана паркова зона й отримала свою назву), поміж яких проходять доріжки з твердим покриттям, котрі діляться на пішохідну і велосипедну частини. Були висаджені і росте багато декоративних дерев, кущів та квітів, створено місця для сімейного відпочинку, прогулянок з дитячими візочками, є облаштована зона для вигулу й тренування собак (а також по всій території парку є урни для відходів тварин). Багато мешканців та гостей Ірпеня люблять цей парк за спеціальну барбекю-зону з мангалами та столами. Неподалік від головного входу розміщена літературна кав'ярня, де ви можете випити кави та почитати книгу. У 2018 році, в рамках міської цільової програми «Громадський бюджет м.Ірпінь», встановили альтанки зі столиками і велетенську шахівницю поблизу прокату велосипедів. Звертаємо вашу увагу, що на території парку встановлені міські камери відеоспостереження муніципальної варти! Згідно правил поведінки в рекреаційних зонах Ірпеня (затверджених рішенням виконавчого комітету Ірпінської міської ради 18.06.2019р.), забороняється розпивати алкогольні напої та палити тютюнові вироби на території парку! Також рішенням ІМР були визначені громадські місця, де забороняється тютюнопаління, а саме — всі парки міста та центральна площа імені Шевченка.

За куріння та розпиття алкогольних напоїв в громадських місцях передбачена відповідальність кодексом України про адміністративні правопорушення:

  • Стаття 175-1 (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях).

  • Стаття 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді).

За порушення правил благоустрою міста також передбачена відповідальність:

  • Стаття 152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів).


Шановні відпочиваючі, будьте небайдужими, та робіть зауваження порушникам. У разі необхідності можете звернутися до чергового інспектора муніципальної варти (постовий вагончик розташований недалеко від входу в парк з вул. Мінеральної, в якому також знаходяться засоби пожежогасіння і аптечка першої допомоги). Телефони цілодобової гарячої лінії МВ: (073) 070-05-57 (+Telegram, Viber, WhatsApp) та (045 97) 60-400.

Гарного вам відпочинку!

Де в Ірпені знаходиться парк «Дубки»? Він обмежений на сході вулицею Соборною, на півночі — Щасливою, південною межею є вулиця Мінеральна.
парк «Дубки»
парк «Дубки»
Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page