top of page

Як провокатори маніпулюють громадською думкою

Минулого тижня в соціальній мережі фейсбук стався черговий приклад спотворення фактів від відомих ірпінських провокаторів. Описані нижче події відбувались на площі стели Творчого Духу. Що було насправді, і як це подано сторонньою особою?

Патрулюючи, інспектори муніципальної варти натрапили на невідомого громадянина в стані сильного алкогольного сп'яніння в громадському місці в центрі Ірпеня, де він вживав алкоголь. Підійшовші до чоловіка патрульні зробили йому зауваження, нагадавши що в громадських місцях заборонено вживати алкогольні напої, та спитали чи не потрібна йому медична допомога. Чоловік, використовуючи ненормативну лексику, вступив у словесну сварку з патрульними, але зрештою дослухався до їх законних вимог, і почав покидати площу. Але потім, з невідомої причини прийняв рішення наздогнати патрульних які вирушили далі по маршруту патрулювання, та здійснив напад — зірвавши боді-камеру з уніформи, пошкодивши застібку на форменій куртці. Звісно, такі агресивні дії одразу довелось нейтралізувати, обмеживши нападника пластиковими наручниками одноразового використання. Одразу була викликана поліція, яка склала на правопорушника постанови за розпивання і паління у заборонених законом місцях.


Інший учасник даного інцинденту, місцевий житель Сергій Кушнір, стояв поряд і агресивно коментував все що відбувається, закликав чоловіка не виконувати законні вимоги інспекторів, тобто своїми діями підбивав на порушення громадського порядку.

Не дивлячись на те, що навіть випадкові перехожі робили зауваження Кушніру С., кажучи що він неправий, і своїми діями тільки провокує та загострює ситуацію, останній не тільки не зупинявся, а й вступав з ними в словесну перепалку. Але навіть цього йому було замало — в той же день він опублікував в фейсбуці допис, в комментарях до якого була присутня маніпуляція, нібито інспектори муніципальної варти били чоловіка, ще й після того як використали пластикові наручники, що абсолютно не відповідає дійсності. Втім, кричачи про нібито незаконні дії наших працівників, Кушнір С. чомусь вирішив не писати заяву до поліції, обмежившись образами в соцмережі.

PS. Як з'ясувалось потім, неподалік стояла автівка чоловіка котрий розпивав алкоголь, і ми припускаємо, що він приїхав на площу на цьому авто вже перебуваючи в нетверезому стані (так як прийшли його родичі, які забрали ключі і саме авто).

Це не поодинокі випадки, коли вирвана з контексту інформація викладається подібними людьми з метою дискредитації наших працівників. Навіть розуміючи, що інспектора муніципальної варти в своїй роботі використовують нагрудні камери (відеореєстратори), які фіксують події з метою попередження, виявлення або фіксування правопорушення, і матеріали з яких є доказовою базою.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page