top of page

Про незворотність покарання, або чи потрібно слухати всіх

Одними із повноважень муніципальної варти Ірпеня є контроль благоустрою міста. Згідно рішення, прийнятого 24.01.2017 р. виконавчим комітетом Ірпінської міської ради, працівники нашого підприємства мають повноваження на складання протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів).

Більшість громадян розуміють, що всі ми живемо в одному місті, яке любимо, і також хочуть бачити його чистим, охайним та екологічно дружнім, тому дотримуються правил благоустрою Ірпеня. Але деякі мешканці, наслухавшись або начитавшись у фейсбуці диванних експертів чи "активістів-провокаторів" про відсутність повноважень у муніципальної варти, починають порушувати благоустрій міста, ігнорують законні вимоги інспекторів, думаючи, що реального покарання за свої дії не буде. Потім радники "ховаються по кущах", а людина, які прислухалась до подібних порад про те що "працівники муніципальної варти - ніхто, посилайте їх..." — залишається зі своєю проблемою наодинці. А адмінкомісії населених пунктів, куди направляються наші протоколи для розгляду — виносять штрафи, іноді навіть максимального розміру:

У випадку виявлення порушень правил благоустрою міста, ви можете повідомити про це на цілодобову «гарячу лінію» муніципальної варти ІМР за телефонами: 📱 (073) 07-00-557 або 📞(04597) 60-400. Будь ласка, робіть фото- та/або відео фіксацію правопорушення, та надсилайте матеріали за вищезгаданим мобільним номером месенджерами Telegram, Viber або WhatsApp.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page