top of page

Донорство крові — почесно і корисно!


Сьогодні в Ірпені відбувся День донора крові. Донорство крові є важливою частиною системи охорони здоров’я кожної країни. Переливання компонентів крові є невід’ємною складовою хірургічних операцій, кров використовують під час лікування від анемії, деяких видів раку та інших недуг. Кров потрібна людям, які травмувалися внаслідок ДТП, нещасних випадків, стихійних лих тощо. Муніципальна варта Ірпінської міської ради не могла залишитись осторонь і також приєдналась до акції добровільного забору крові «Безпечна кров для всіх», яка пройшла у приміщенні невідкладної допомоги Ірпінської міської поліклініки.


Забір крові проводив Київській обласний центр служби крові. За рахунок ірпінських донорів обласний банк крові збільшився на 14 літрів. Медики з обласного центру крові були приємно здивовані активністю ірпінців. У зв'язку із пандемією коронавірусу в Україні кількість донорів крові зменшилась, а під час карантину вони ніде ще не зустрічали більшого числа донорів в один день — в Ірпені майже півсотні жителів міста долучились до благодійної акції!

Разом зі здачею крові донори робили ще одну добру справу – збирали кошти на лікування 9-річного Романа Головка, в якого в грудні минулого року виявили пухлину головного мозку.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page