top of page

Проводьте відпустку активно! Співробітники ірпінської муніципальної варти сплавились річкою Рось

Літо — сезон відпусток і активних заходів. Колектив муніципальної варти частину своєї відпустки вирішив присвятити активному відпочинку — 5-ти денному сплаву по мальовничій українській річці Рось.

Чи знаєте ви, звідки взялася назва Русь? Однією з версій є походження цього етноніма від назви ріки Рось. На берегах цієї легендарної річки мешкали слов’янські племена полян і росів, а свою територію вони називали просто – Рось. Ця назва пізніше трансформувалася у Русь, а полянський князь Кий заснував місто, котре стало столицею Русі – Київ. Рось нині вважають однією з найгарніших та найбільш різноликих річок України. Це і типово рівнинна ріка із високими бортами долини, це і заболочена річка (типу поліської) із широкою зарослою очеретом заплавою, це і бурхливий гірський потік, який ріже собі русло у товщах кристалічних гранітоїдних порід вже мільярди років. І навіть численні греблі та дамби радянського періоду не знищили красу колиски східних слов’ян.


Муніципальна варта Ірпінської міської ради виступає за здоровий спосіб життя та активну життєву позицію! Це є важливими факторами, що сприяють підтримці фізичного і психічного добробуту, та збільшенню тривалості активного життя людини. Здоровий спосіб життя – здорова нація!

Нагадаємо, що в грудні минулого року, відзначаючи триріччя підприємства, як альтернативу традиційним «корпоративам» працівники муніципальної варти здійснили сходження на найвищу точку України — гору Говерлу.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page