top of page

А ви знаєте, коли і де не можна шуміти?

Майже кожного дня інспектори муніципальної варти Ірпінської міської ради стикаються з широко розповсюдженою помилковою думкою, що шуміти в громадських місцях можна до 23:00. Насправді, це не так.

Вечірній Ірпінь, фонтани на центральній площі імені Шевченка.фото надане інформаційним агенством ITV.

Кожному громадянину державою гарантується право на тишу та відповідний захист від надмірного шуму та вібрацій. Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» встановлюється список приміщень и територій, на яких слід дотримуватись рівня шуму, встановленого санітарними нормами для відповідного часу доби. Відтак, в нічний час (з 22:00 до 8:00) забороняється співати, кричати, вмикати музику або здійснювати іншу діяльність в житлових приміщеннях, у дворах жилих районів, в парках та інших громадських місцях, яка спричиняє надмірний шум та може заважати оточуючим. Будучи членом спільноти, кожен з нас повинен виконувати певні правила цивілізованого добросусідства. Поважайте право оточуючих вас людей на спокій та відпочинок!


Дотримання режиму тиші регламентується законодавством України і є обов'язковою для всіх вимогою. Пам'ятайте, що Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за порушення вимог законодавства щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму (ст. 182). Повноваження по складанню протоколів за данною статтею мають виключно працівники Національної поліції!


У випадку регулярного порушення режиму тиші вашими сусідами— рекомендуємо звернутися до вашого дільничного офіцера поліції. Якщо ви не знаєте хто ваш дільничний, зателефонуйте за номером чергової частини муніципальної варти 📱 (073) 070-05-57 або 📞 (045 97) 60-400, і ми надамо вам його контактні дані.


Якщо ви стали свідком явного порушення правил додержання тиші на територіях рекреаційних зон м. Ірпінь, звертайтесь в будь- яку годину доби до муніципальної варти за номерами «гарячої лінії»: (073) 070-05-57 або (045 97) 60-400. Якщо ж таке правопорушення вчиняється на дворових територіях, ви також можете звернутись до ірпінської муніципальної варти, проте будьте готові до того, що в такому випадку реагування можливе виключно за наявності на місці вчинення правопорушення заявника (свідка). Заявник має подбати про те, щоб контактний телефон був увімкнений, і виїхавший на реагування екіпаж муніципальної варти міг з ним зв'язатись та запросити на місце вчинення правопорушення, якщо він там не присутній. Заявник також може надати інспекторам МВ пояснення в письмовій формі, які разом з зафіксованими матеріалами будуть передані дільничному офіцеру поліції для подальшого реагування.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page