top of page

Звернення Муніципальної варти Ірпінської міської ради до учасників виборчого процесу

Шановні учасники виборчого процесу! Нагадуємо, що до 23 жовтня учасники місцевих виборів-2020 можуть проводити передвиборну агітацію, а 24 жовтня настає "день тиші", під час якого будь-яка агітація за того чи іншого кандидата є офіційно заборонена (стаття 52 Виборчого кодексу України. Строки проведення передвиборної агітації).

Звертаємо увагу, що деякі учасники передвиборних перегонів, які в своїх програмах або усно заявляють про цивілізований вектор розвитку, заради популяризації власної політичної сили і отримання голосів ідуть на порушення Виборчого кодексу України, Закону України "Про рекламу" та Правил благоустрою Ірпеня. На жаль, роздається дуже багато матеріалів на яких відсутні випускні дані відомостей видання, також матеріали розміщуються в невстановлених місцях без отримання дозвільної документації.

Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про підприємство, що здійснило друк, або інформацію, що друк здійснено з використанням обладнання відповідного кандидата або партії (організації партії), яка висунула кандидата (кандидатів), їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника таких матеріалів (ст. 53 ВКУ. Матеріали передвиборної агітації та ст. 57 ВКУ. Обмеження щодо ведення передвиборної агітації).

Закликаємо кандидатів у депутати, керівників штабів кандидатів в найближчий термін привести свої політично-агітаційні матеріали у відповідність до діючого законодавства, і в подальшому контролювати їх розміщення!

Реклама, яка встановлена з порушенням, без відповідної дозвільної документації згідно ЗУ "Про рекламу" буде демонтована, а відносно порушника буде складений протокол про адміністративне правопорушення згідно ст. 152 КУпАП. Власники зможуть прийти з паспортом в чергову частину Муніципальної варти, написати заяву та забрати своє майно. Інформація щодо друкованих агітматеріалів, в яких відсутні випускні дані (тобто не вказано замовника, підприємство, що здійснило друк і відповідальна за друк особа, наклад), буде передана в органи Національної поліції для подальшого реагування.

Шановні громадяни! Якщо ви стали свідками порушень, які описані в даному матеріалі, повідомляйте про це відповідні служби!



Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page