top of page

В Ірпені проходить Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд

21 серпня в Ірпені на міському стадіоні «Чемпіон» за участю міністра молоді та спорту, представників Федерації футболу України, Національного олімпійського комітету, послів низки держав та інших почесних гостей урочисто відкрився VІI Чемпіонат світу з футболу серед команд української діаспори. Змагання зібрали відразу 12 команд із Європи, Азії та Північної Америки – найбільше в історії цього проекту.

Чемпіонат проводиться щорічно, і цього разу триватиме по 25 серпня.

На футбольному полі міського стадіону «Чемпіон» на церемонії відкриття змагань зустрілися команди з Польщі, Іспанії, Ізраїлю, Молдови, Білорусі, Естонії, Болгарії, Чехії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Австрії, Сполучених Штатів Америки. На зеленому газоні вишикувалися 240 футболістів різного віку – в турнірі можуть брати участь гравці від 16 до 60 років. Для більшості з них футбол – це хобі. Поза межами своєї Батьківщини ці вихідці з України відбулися як підприємці, банкіри, юристи, журналісти, музиканти, працівники туристичної, будівельної та інших галузей.

Спортсмени приїхали з групами підтримки. Усього закордонних українців, що прибули на чемпіонат – близько 400 осіб.

Півфінальні матчі відбудуться 23 серпня на ірпінському стадіоні «Чемпіон» о 17.00 і 19.00.

24 серпня на стадіоні «Чемпіон» о 15.00 – матч за третє місце чемпіонату, а о 17.00 – фінальна зустріч. Урочиста церемонія закриття турніру призначена на 19.30.

Патрульні інспектори «Муніципальної варти» охороняють громадський порядок на стадіоні «Чемпіон» разом із поліцією протягом всього чемпіонату.


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page