top of page

«Муніципальна варта» охороняє спокій громадян

12 жовтня о 2-й годині група швидкого реагування «Муніципальної варти» поверталась з виклику на комунальний об’єкт Ірпінська міська лікарня, що знаходиться у м. Буча. У районі розважального центру «Жираф» машину МВ зупинили громадяни і повідомили, що двоє молодих чоловіків чіпляються з кулаками до групи хлопців. Чоловіки у стані наркотичного сп’яніння поводили себе нахабно й агресивно. На зауваження інспекторів вони не зреагували, а, натомість, почали провокувати бійку. Інспекторам МВ довелося втихомирити хуліганів із застосуванням спецзасобів, а потім викликати поліцію та передати правопорушників поліцейським.

Співробітники «Муніципальної варти» є членами громадського формування з охорони громадського порядку і в подібних ситуаціях діють згідно повноважень, які передбачає Закон України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» – роблять зауваження, припиняють і фіксують правопорушення на відео-реєстратор, а у разі агресивної поведінки або загрози оточуючим чи члену громадського формування можуть застосувати до правопорушників спецзасоби і фізичну силу, затримати до однієї години і доправити або передати до органів Національної поліції.

Нагадуємо, що особа, яка з’являється в нетверезому стані в громадських місцях, порушує громадський порядок та спокій громадян, може бути притягнута до адміністративної відповідальності за ст. 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) та ст.173 (дрібне хуліганство) КУпАП. За злісну непокору законному розпорядженню або вимозі члена громадського формування, особа може бути притягнута як до адміністративної так і кримінальної відповідальності.


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page