top of page

Рятувальники загасили масштабну пожежу в заплаві біля Романівки

Удень 8 квітня, в результаті спалювання сухої рослинності на городах жителями села Романівка, загорілася суха трава у заплаві річки Ірпінь. На місце пожежі виїхали 3 пожежні машини з командами рятувальників і Група швидкого реагування «Муніципальної варти». Інспектори МВ допомагали рятувальникам у гасінні пожежі – збивали вогонь спеціальними «хлопушками».

Вогонь поширювався дуже швидко завдяки вітру. Зайнялися комиші та чагарники понад обводним каналом. Рятувальники зробили все можливе, щоб вогонь не дійшов до лісу та будівель. Коли вичерпалися запаси води, воду для гасіння вогню брали на місці, з каналу.

В результаті необережності місцевих жителів вигоріло біля 30 га заплави (територія майже від автомобільного мосту нової Ірпінської дороги – до залізничного мосту).

Рятувальна техніка, щоб не дати вогню перекинутися на ліс, заїжджала у болотисті місця, звідки важко було вибратися. Щоб витягти пожежні машини з болота, було залучено важку техніку військової частини Національної гвардії, яка розташована в Гостомелі.

О першій годині ночі 9 квітня пожежу було ліквідовано.


Шановні громадяни!


Не спалюйте суху рослинність – цим ви наносите шкоду здоров’ю людей, яких змушуєте дихати димом, та шкодите природі. Адже в результаті пожеж гинуть тварини і рослини.

Дякуємо свідомим громадянам за повідомлення про підпали сухої рослинності та інші правопорушення у сфері контролю благоустрою міста.


Телефони «Гарячої лінії»: (073) 07-00-557; (04597) 60-400.



Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page