top of page

Інспектори Муніципальної варти надали жінці домедичну допомогу на площі Шевченка


26 вересня близько 23:20 інспектори «Муніципальної варти» під час патрулювання пішохідної зони центру міста побачили літню жінку, яка тим холодним осіннім вечором в нерухомому стані лежала на плитці поблизу торгового центру «Irpin City». Інспектори МВ оглянули потерпілу, та прийшли до висновку, що в жінки стався інсульт. Одразу після цього вони поклали жінку в стабільне бокове положення на найближчу лавку, переконалися що вона може дихати, та викликали швидку медичну допомогу. До прибуття карети «швидкої» жінка була під постійним наглядом інспекторів МВ, а по приїзду медиків, інспектори допомогли завантажити потерпілу в автомобіль швидкої допомоги.

Звертаємо вашу увагу на те, що у подібних випадках більшість людей не знає, як себе поводити і що робити. Більшість – просто ігнорує людину, якій можливо потрібна допомога, плутаючи її з алкозалежною, хтось впадає у ступор, а хтось починає шкодити своїми неправильними діями чи порадами. Інспектори відділу моніторингу та патрулювання проходять регулярні тренінги з надання домедичної допомоги з залученням кваліфікованих та досвідчених інстукторів, тому знають як правильно діяти, в тому числі і в таких випадках. В кінці цього місяця, а саме 29 жовтня, у світі будуть відзначати день боротьби з інсультом. Інсульт, за статистикою, забирає найбільшу кількість життів після онкологічних захворювань та є основною причиною довготривалої непрацездатності населення у всьому світі. Увага! Дуже важливо виявити інсульт в перші години після нападу, щоб врятувати життя людини і зменшити негативні наслідки, оскільки кожна втрачена хвилина визначає подальше життя пацієнта. В нашій країні щороку стається більше 110 тисяч випадків інсульту і майже кожен третій хворий помирає. Довідка. Інсульт – порушення роботи і ушкодження тканин мозку, яке виникає внаслідок порушення його кровообігу. Він виникає по причині раптового припинення постачання крові до клітин мозку, через що ті починають відмирати. Симптоми інсульту:

  • Раптова поява слабкості в м'язах або оніміння однієї половини тіла (обличчя, рука, нога).

  • Раптове порушення мовлення.

  • Раптове порушення зору, двоїння предметів.

  • Раптова втрата рівноваги, через що хворий не може йти (найчастіше в поєднанні з нудотою та / або втратою свідомості).

  • Раптовий сильний головний біль без явної на те причини (такого болю раніше ніколи не було).

При виникненні необхідності госпіталізації хворого з інсультом (або підозрою на інсульт) – не втрачайте ні хвилини, телефонуйте 103!

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page