top of page

Муніципальна варта допомагала пожежно-рятувальним підрозділам гасити пожежу на заплаві

🔥 На жаль, пожежі трав’яних настилів в Ірпінському регіоні не вщухають. 1 квітня о 20:40 на чергову частину муніципальної варти надійшло повідомлення від місцевих жителів про горіння трав’яного настилу в м. Ірпінь, а саме заплави вздовж вулиці Західна.

На той момент ДСНС вже була проінформована про пожежу, і на її ліквідацію були направлені рятувальники 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Ірпінь та 35-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Буча.

Направлений на місці інцинденту екіпаж муніципальної варти став свідком масштабного загорання, площею приблизно 3-х гектарів, яка швидко збільшувалася по причині сильного вітру і дуже густого трав’яного настилу. Інспекторами МВ було прийняте рішення надати допомогу, так як навіть 12-м чоловікам особового складу вогнеборців, залучених до ліквідації загорання, з такою масштабною пожежею впоратись складно. Через те що важкі пожежні машини не мали змоги дістатися до місць загоряння, трав’яний покрив і чагарники гасили вручну спеціальними «ляпалками» — прямокутниками міцної гуми на держаку.

Інспектори муніципальної варти «озброїлися» позиченими у рятувальників «ляпалками», та пліч-о-пліч з ними відбивали полум'я до повної ліквідації загорання о 22:20.

Вкотре звертаємось до громадян не спричиняти загорання на відкритих територіях. Провокуючи пожежі в природних екосистемах, ви знищуєте навколишнє середовище, так як при сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві і на поверхні ґрунту. Також, трав’яні пожежі — одні з головних джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу.

Наслідки пожежі 1 квітня в Ірпені

Якщо ви стали свідками підпалу сухостою на території Ірпеня, телефонуйте на цілодобову «гарячу лінію» муніципальної варти: 📞(045 97) 60-400 або 📱 (073) 070-05-57. Велике прохання також робити фото і відео фіксацію осіб паліїв, що допоможе нашим інспекторам притягнути їх до відповідальності (надсилайте матеріали за допомогою месенджерів Telegram або Viber по вищезгаданому мобільному номеру).

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page