top of page

Правоохоронні структури Ірпеня притягнули до відповідальності чоловіка, що викидував сміття на запла


Приїжджаєте на природу, мрієте розслабитися та доторкнутися до прекрасного, а там — сміття? На улюбленій галявині в лісі — розкидані пляшки та пакети, а в полі — стихійне сміттєзвалище? На жаль, така проблема знайома і жителям Ірпінського регіону — несанкціоновані сміттєзвалища облаштовують в навколишніх лісах та на заплавах річок. Як боротись з цим ганебним явищем? Ловити порушників «на гарячому» та робити фото і відеофіксацію правопорушення — завдяки цьому порушника гарантовано можна буде притягнути до відповідальності, та зробити його особу публічною. Як приклад — вчорашній досить резонансний допис з відеофіксацією, який в місцевих спільнотах соцмережі Фейсбук опублікував небайдужий громадянин. Виражаємо вдячність за активну громадську позицію, але зауважимо що про даний інциндент не було повідомлень ані на телефонну лінію «102», ані на «гарячу лінію» муніципальної варти Ірпінської міської ради. Тому, звертаємо увагу громадян, що для максимально оперативного регування відповідних служб в подібних та інших випадках, потрібно негайно телефонувати «102» або до чергової частини муніципальної варти: (073) 070-05-57 / (045 97) 60-400 (цілодобово). Зняті фото та відео матеріали можна надіслати нам за допомогою месенджерів Telegram, Viber або WhatsApp по вищезгаданому мобільному номеру.


Щодо вчорашнього інцинденту — поліцейськими Ірпінського відділу поліції було оперативно знайдено порушника, а завдяки наявній доказовій базі інспекторами муніципальної варти чоловіка за засмічення притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 152 КУпАП. Зауважимо, що чоловік погодився проїхати до місця правопорушення, вказав що саме викинув, та забрав свій мішок зі сміттям.

Основні причини, через які не можна допустити накопичення сміття у полях, лісах та будь-яких інших природних об’єктах:


  • Навіть невеликі сміттєзвалища порушують нормальний обіг речовин в екосистемі, небезпечні речовини безперешкодно потрапляють та отруюють ґрунти і води.


  • Дикі тварини та птахи можуть випадково з’їсти те, що вб’є їх зсередини. Смітники приваблюють тварин, і знищують їх.


  • Сміттєзвалища є джерелом таких парникових газів як метан, які утворюються через природні процеси розкладання органічних відходів.


З дитинства людина має знати, що викинуте сміття нікуди не дівається, і привчатися до простих звичок — не викидати сміття будь-де, сортувати окремо харчові та нехарчові відходи (як мінімум), прибирати в лісі не тільки за собою, а бажано й за менш обізнаними сусідами. Зробімо наше життя чистішим!

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page