top of page

Робота агропродовольчих ринків Ірпінського регіону дозволена за певних умов

Вчора Кабінет Міністрів опублікував рішення щодо дозволу поновлення роботи ринків за умови дотримання протиепідемічних вимог, відповідна постанова від 29 квітня № 313 опублікована на Урядовому порталі. Це зміни до постанови №211 від 11 березня 2020 року, якими Кабмін впорядкував діяльність агропродовольчих ринків на період карантину. Було доповнено перелік видів діяльності, які дозволені під час карантину новим пунктом, який дозволяє роботу агропродовольчих ринків, які є операторами ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, за умови дотримання протиепідемічних вимог до діяльності агропродовольчих ринків, встановлених головним державним санітарним лікарем України.


Сьогодні місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій підтримала вищезгадане рішення Кабінету Міністрів і протоколом №15 дозволила роботу агропродовольчих ринків за умови дотримання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення COVID-19. Якщо точніше — робота ринків буде дозволена після надання письмових підтверджень до Ірпінського МВ ГУ Держпродспоживслужби у Київській області, Ірпінської міської ради щодо гарантій забезпечення відповідних вимог під час роботи до початку торгівельної діяльності операторами ринку та субєктами господарювання, що здійснюють діяльність з обігу харчових продуктів відповідно до договорів оренди.


Керівників ринків буде повідомлено про персональну відповідальність згідно чинного законодавства України. А Ірпінський відділ поліції та КП «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради будуть здійснювати контроль з метою реагування на невиконання керівниками ринків вимог постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2020 року № 313.


Крім цього, протоколом №15 дозволено роботу кафетеріїв (МАФів) з продажу кави, чаю та безалкогольних напоїв (сік, квас, лимонад) на виніс у закритій тарі та за умови дотримання санітарно-епідеміологічних норм.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page