top of page

Проблема незаконної розклейки оголошень у місті: хлопця спіймали «на гарячому»

Проблема масового розклеювання оголошень, афіш та реклами на будинках, стовпах, парканах, деревах та інших не відведених для цього місць залишається актуальним питанням на просторах Ірпеня. Не зважаючи на існуючі заборони, окремі громадяни та суб’єкти підприємницької діяльності не дотримуються правил благоустрою та розміщують необхідну їм інформацію у заборонених для цього місцях. Багатьох же громадян такі дії обурюють:

Дякуємо за повідомлення, і відповідаємо — так, можна штрафувати, адже розклеювання оголошень в невизначених місцях тягне за собою адміністративну відповідальність. Санкція встановлена в статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачає штраф для пересічного громадянина, що здійснював розклеювання оголошень від 340 до 1360 грн., а для суб’єкта підприємницької діяльності і посадовця - від 850 до 1700 грн. Нещодавно, під час патрулювання містом, один з розклеювачів саме таких оголошень був спійманий «на гарячому» інспекторами муніципальної варти:

На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 152 КУпАП, після чого він зняв розклеєні оголошення:

Часто недобросовісні компанії і підприємці, щоб самим не ризикувати і не платити штраф, наймають для цих робіт молодь, яка навіть не підозрює що вчинятиме правопорушення. Тому будьте розсудливими і уникайте такого виду заробітку! А якщо і розклеювати оголошення — то виключно в дозволених місцях: інформаційних тумбах та табличках для оголошень на житлових будинках. Також доцільно використовувати інші джерела для розміщення інформації задля максимального доведення її до адресата (інтернет, ЗМІ, телебачення, радіо).


Шановні громадяни, якщо ви стали свідками розклеювання оголошень у невизначених для цього місцях, робіть фото- та/або відео фіксацію правопорушення, надсилайте матеріали з вказанням адреси за мобільним номером чергової частини МВ 📱 (073) 07-00-557 месенджерами Telegram, Viber або WhatsApp, та, по можливості, дочекайтесь групи реагування. Не обов'язково самим вступати в комунікацію з особою що здійснює розклейку, аби не провокувати можливий конфлікт!

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page