top of page

«Всі викидають і ми викидаємо» - хто утворює стихійні сміттєзвалища?

Патрульна група Ірпінської Муніципальної варти спіймала на «гарячому» громадян, що викидали сміття по вулиці Технологічна в Ірпені.

Викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом.
Викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Під час патрулювання містом до поля зору працівників Муніципальної варти потрапив автомобіль на узбіччі, водій і пасажири якого викидали сміття з авто прямо біля проїжджої частини. Інспекторами було складено на порушників адміністративний протокол за ст. 152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів). Своє сміття порушники були вимушені загрузити назад в причіп автомобіля. При складанні адміністративних матеріалів з’ясувалося, що правопорушники – місцеві жителі і робітники, які виконували ремонтні роботи в їхньому будинку. Інспекторів здивувала позиція громадян-порушників: “Всі викидають просто, табличок ніяких нема. Якщо б я побачив табличку що не можна – то не питання. Я не знаю куди його дівати”. Не можемо бути певні, що проведена профілактична бесіда в такому запущеному випадку в майбутньому дасть позитивний результат. Залишається сподіватися, що незворотність покарання у вигляді максимального штрафу вплине на подальші рішення цих людей.

Стихійні звалища – це біда практично всіх населених пунктів, і, на жаль, така проблема знайома і жителям Ірпінської громади. Контролюючі і правоохоронні органи не можуть бути скрізь і всюди. Камер відеоспостереження і фізичних постів неможливо розмістити в такій великій кількості біля кожного подібного проблемного місця, і не один бюджет не витримає фінансового навантаження для реалізації заходів таким чином. Свідомість громадян і небайдужість, та оперативне реагування контролюючих органів – запорука боротьби з подібними ганебними явищами.


Що саме і як треба робити? Фіксувати «на гарячому» порушників і правопорушення. Проводити фото/відеофіксацію правопорушення — завдяки цьому порушників гарантовано можна буде притягнути до відповідальності, та зробити їх особи публічними.


Якщо Ви стали свідком подібних порушень звертайтесь до чергової частини Муніципальної варти ІМР: (073) 07-00-557 / (045 97) 60-400 (цілодобово). Зняті фото та відеоматеріали надіслайте нам за допомогою месенджерів Telegram, Viber або WhatsApp по вищезгаданому мобільному номеру.


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page