top of page

В Ірпені стартував другий курс «Підготовка населення до національного спротиву»

Розпочато другий навчальний курс елементарним знанням військової справи в Ірпінському центрі спротиву, який проводиться інструкторами ДФІМТГ №1 за 15-ма різними напрямками.

Минулими вихідними пройшло перше заняття з вивчення статутів ЗСУ, основ організації військового зв'язку, психологічної і вогневої підготовки. Поки більшою мірою теоретичне, хоча кожен учасник вже провів неповне розбирання та збирання автомата Калашникова. Далі — значно більше практики.


Загалом же навчальна програма охоплює широкий спектр тем, наші курсанти також будуть вивчати тактичну підготовку, військову топографію, виживання в складних умовах, тактичну медицину, підготовку з РХБ захисту, інженерну підготовку, вогневу підготовку тощо. Всі наші тренування абсолютно безкоштовні.

Після проходження охочими курсу базових знань та навичок за основними напрямками військової підготовки, який розрахований на 100 навчальних годин, учасники стануть не тільки стійкішими та більш обізнаними, а й отримують відповідні сертифікати. В наших планах — масштабуватись та не лише навчати, а й створити потужну й сильну спільноту.


Нагадаємо, що в рамках реалізації «Програми заходів національного спротиву» та з метою сприяння обороні України в Ірпінській міській територіальній громаді, Добровольчим формуванням, КП «Муніципальна варта» та відділом з питань надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи Ірпінської міської ради здійснюється комплекс заходів, спрямованих на максимальне залучення цивільного населення до навчань з основ військової підготовки. В сучасних реаліях вміти надавати першу допомогу, вміти тримати зброю — це необхідність.


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page