top of page

Муніципальна варта провела серію тренінгів із тактичної медицини для учасників «Джури»

Зараз, під час повномасштабної війни, надзвичайно важливим є знання з тактичної медицини та опрацювання навичок надання допомоги в надзвичайних ситуаціях. Вчасне надання першої і долікарської медичної допомоги зберігає життя поранених, а своєчасна евакуація запобігає повторному ураженню або загибелі. Цього тижня з вівторка по четвер Муніципальна варта Ірпінської міської ради провела цикл навчань з основ тактичної медицини для учасників «Джури».

Заняття для роїв старшої вікової групи Ірпінських ліцеїв №1, №2, №3, «Лінгвіст», «Мрія», ІЛІТ і НУБіП проводились згідно протоколів та принципів TCCC. Tactical Combat Casualty Care є стандартом надання допомоги в догоспітальній медицині на полі бою. Протоколи TCCC, на відміну від цивільної медицини, мають алгоритм рятувальних дій MARCH з акцентом на масивну кровотечу, адже достатньо лічених хвилин, аби втратити людину. Він визначає пріоритети і черговість дій у наданні допомоги пораненому.


Розшифровується алгоритм M.A.R.C.H так:

  • M (Massive bleeding) — масивна кровотеча.

  • A (Airway Management) управління дихальними шляхами.

  • R (Respiration) дихання.

  • C (Circulation) циркуляція.

  • H (Hypothermia) — гіпотермія.

На тренінгах розглядались усі перелічені модулі, акцент було направлено на інтенсивні практичні відпрацювання, зокрема і працюючи в парах. Адже головна мета тренувань – навчити попередити смерть там, де це можливо. Часом саме від Вас залежить не лише Ваше життя і здоров'я, але й близьких, друзів, родичів чи просто незнайомих людей поряд. Ранній початок долікарської допомоги є фактором, який значно покращує шанси на виживання та відновлення функцій у пораненого.

Прості речі рятують. Треба лише знати і вміти, і найважливіше – захотіти.


Дякуємо учасникам за високу активність та реальну зацікавленність в отриманні важливих знань. Вони стануть молоді у нагоді також і під час участі у регіональному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Бажаємо успіхів!


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page