top of page

На базі Муніципальної варти Ірпеня запрацював Ситуаційний центр

Вчора в Ірпінській міській раді відбулась презентація Ситуаційного центру нашої громади на базі Муніципальної варти. Він створений для того, щоб покращити координацію та ефективність роботи правоохоронних, екстрених і комунальних служб. Ситуаційний центр дозволяє цілодобово відслідковувати ситуацію в місті та оперативно реагувати на будь-які небезпеки, правопорушення, екстремальні ситуації тощо.

Присутні на заході гості, представники міської і районної влади та засоби масової інформації мали змогу побачити як організована робота першого в Київській області Ситуаційного центру, зокрема можливості міської системи відеоспостереження, приклади роботи двостороннього зв’язку по пристрою екстреного виклику допомоги в громадських місцях, IP системи оповіщення і інформування, прийому тривожного сигналу з об’єкту нагляду Муніципальної варти.

Ситуаційний центр – сучасна форма організації аналітичної діяльності, що дозволяє персоналу і керівництву працювати з великими масивами даних і оперативно координувати дії всіх залучених підрозділів.


Ситуаційний центр слугує для оперативного прийняття управлінських рішень керівництвом міста, контролю і моніторингу різних ситуацій, об’єктів і процесів. Використовується для розв’язання кризових ситуацій, проведення зовнішніх і внутрішніх заходів з безліччю учасників.


Сюди надходить і обробляється інформація про все, що відбувається в місті. Ситуаційний центр Ірпінської міської територіальної громади об’єднує в собі найсучасніші комунікаційні засоби і спеціалізоване програмне забезпечення з можливістю підключення додаткових модулів.


Серцем Ситуаційного центру є професійна система керування відеоспостереженням Nx Witness на нашій власній оптоволоконній мережі, на яку на даний час надходить інформація із близько 300 відеокамер.


Також складовими центру є:

- IP телефонія;

- Цілодобова гаряча лінія;

- GPS навігація;

- Відомчий пульт охорони;

- Кнопки тривожного виклику на об’єктах комунальної інфраструктури (освіти, спорту, культури, медицини, комунальні підприємства тощо);

- Система екстреного зв’язку в публічних місцях;

- IP система оповіщення і інформування.


Дякуємо Мирославу Рябому, технічному директору ТОВ "ОМЕГА СОЛЮШИНС" за впровадження програмно-технічного комплексу ситуаційного центру і Сорокопуду Владиславу, технічному директору ТОВ "ОМЕГА ДЕВЕЛОПМЕНТ" за впровадження спеціалізованого програмного комплексу керування загальноміською системою відеоспостереження. Велике спасибі за допомогу в реалізації цього проєкту Олексію Уріну — завдяки його активній роботі, логістичній, консультаційній та технічній підтримці нам вдалось відкрити Ситуаційний центр згідно намічених термінів. Не можемо применшити значення вкладу працівників нашого технічного відділу, та всіх інших працівників Муніципальної варти, які зіграли вирішальну роль у втіленні задуму в реальний результат.

В планах на наступний рік – подальше розгортання IP системи оповіщення і інформування, системи екстреного зв’язку в публічних місцях, закупка і встановлення десятків відеокамер, зокрема із функцією фіксації номерів автомобілів. Частина з них передбачена для сіл нашої громади.


Номери цілодобової «гарячої лінії» Муніципальної варти залишаються незмінними: 📱(073) 07-00-557 (+Telegram, Viber, WhatsApp) та 📞(04597) 60-400. Безпека людей – запорука успіху громади!


📷 23.11.2021. Відкриття Ситуаційного центру на базі Муніципальної варти Ірпінської міської ради


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page