top of page

Робочі будні саперів служби розмінування Муніципальної варти

Сапери служби розмінування Муніципальної варти продовжують розчищати територію Ірпінської громади від небезпечного ворожого «врожаю».


Робота сапера – це важка, кропітка та ризикована праця, в якій не треба поспішати, яка потребує напруги зору та слуху, бо людина має бути максимально зосереджена. Саперам доводиться виконувати окрім небезпечної роботи важку і брудну фізичну працю: копати, переносити, розбирати. Останні вибухонебезпечні знахідки, виявлені на території Ірпінської міської територіальної громади, можна побачити на фото.

Не ставтеся до підозрілих і вибухонебезпечних предметів легковажно і пам'ятайте – ви не зможете розмінувати ВНП самостійно, тож навіть не думайте будь-яким чином взаємодіяти з цим предметом. Ви допомагаєте тим, що повідомляєте про небезпечні предмети. Решту мають робити сапери.


Цивільна людина тим і відрізняється від саперів, що не може розрізнити і кваліфікувати небезпечні предмети. Тому жодного сумнівного предмету не можна чіпати. Головний меседж зараз: «Будь-який чужий предмет – не твій!».


Є безліч різновидів вибухівки, частин боєприпасів, детонаторів, які дуже звичні зовні для нас: можуть нагадувати, наприклад, болти, металеві запчастини, звичайні речі побуту.


Виявили підозрілий предмет, за зовнішними ознаками схожий на вибухонебезпечний? Негайно повідомте про знахідку служби 101 та 102.


Мешканці Ірпінської міської територіальної громади можуть також звернутись до Муніципальної варти Ірпеня, при якій діє служба розмінування: (068) 379-92-27; (073) 070-05-57 або (04597) 60-400 (цілодобово). Фото, відеоматеріали та координати надсилайте нам за допомогою месенджерів Telegram/Viber/WhatsApp або Signal по вищезгаданим мобільним номерам.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page