top of page

На сесії ІМР прийнято рішення про порядок руху автотранспорту в пішохідній зоні у центрі міста

14 березня на 65-й сесії Ірпінської міської ради було прийняте рішення про порядок руху і знаходження транспорту на вулиці Шевченка.

Начальник КП «Муніципальна варта» Микола Ковальчук дав роз’яснення цього нововведення: «Вже два роки після реконструкції вулиця Шевченка є пішохідною зоною. Тут відбувається багато культурних та спортивних заходів, це активна зона відпочинку для матусь із дітьми, молоді та людей старшого віку. Але на сьогоднішній день не було до кінця врегульоване питання «взаємовідносин» між транспортом і людьми на цій території. Тому було підготовлене відповідне положення і на сесії ІМР було прийняте рішення про порядок руху і знаходження транспорту на вулиці Шевченка.

На пішохідну зону в центрі міста без перешкод має право заїжджати спецтранспорт, обладнаний проблисковими маячками (спеціальні служби, аварійні, служби інкасації) для виконання своїх задач. Також цим правом користується комунальний транспорт, який обслуговує площу. Для всього іншого транспорту, який обслуговує бібліотеки, магазини, комунальні заклади, різні установи, встановлено порядок оформлення дозвільних документів (перепусток) через ЦНАП і Муніципальну варту. Для цього потрібно написати відповідну заяву на ім’я міського голови. Оформлення перепустки займатиме кілька днів. В разі термінової потреби заїзду автотранспорту на площу, потрібно повідомити про це у чергову частину Муніципальної варти надати товаро-транспортну накладну (або інший документ).

У разі самовільного заїзду автотранспорту на пішохідну зону без відповідних дозвільних документів, наїзду на газони та елементи благоустрою, інспектори МВ складатимуть протокол про адміністративне правопорушення (стаття 152 КУпАП та п.п.1.16 Правил благоустрою міста Ірпінь. Штраф від 340грн. до 1360 грн.)»


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page