top of page

«Муніципальна варта» піклується про екологічну безпеку громадян міста

Інспектори «Муніципальної варти», згідно розпорядження в.о міського голови – заступника міського голови – М.П. Попруги від 29 серпня 2019 р., здійснюють цілодобове патрулювання території ПАТ «Ірпіньмаш».

Мета патрулювання – турбота про безпеку життя і здоров’я жителів Ірпеня, запобігання екологічному забрудненню міста, запобігання кримінальним і адміністративним правопорушенням, забезпечення виконання вимог чинного законодавства України в сфері охорони навколишнього середовища.

Вже декілька тижнів мешканці міста Ірпінь (район Машторфу) потерпали від смороду та шкідливих для здоров’я речовин, які утворювалися внаслідок термічної переробки шин підприємством, що орендує приміщення в ПРАТ «Ірпіньмаш». Інспектори «Муніципальної варти» неодноразово реагували на скарги громадян про забрудненість повітря, виїжджаючи на дане підприємство.

В результаті звернення потерпілих громадян до Ірпінської міської ради, було створено Комісію, члени якої разом із громадськими активістами 27 серпня ініціювали виклик працівників екологічної лабораторії зі спеціальним обладнанням для заміру ступеня забрудненості повітря на підприємстві та у житлових районах. Контрольні заміри не вдалося зробити, бо після запуску печі сталася її розгерметизація, тобто обладнання було в аварійному стані.

Комісія ухвалила рішення про припинення діяльності шкідливого для навколишнього середовища підприємства. 30 серпня, у присутності громадських активістів, піч для переробки шин була опломбована.

Інспектори «Муніципальної варти» патрулюють приміщення з опломбованою піччю, перевіряючи збереження пломб вдень і вночі, поки орендар не вивезе з території всі шини.


Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page