top of page

Ставтесь з повагою до людей з інвалідністю!


КП «Муніципальна варта» ІМР звертає увагу громадян, що навпроти входу в будівлю Управління Пенсійного фонду України у місті Ірпені по вул. Шевченка 4 знаходиться парковка, з відповідним чином позначеним паркомісцем для осіб з інвалідністю, і пандусом для безперешкодного пересування цих осіб, матусь з колясками, людей похилого віку тощо.

Даний пандус був зроблений по Програмі забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до будівель органів державної влади та органів місцевого самоврядування, та є єдиним зручним місцем для спускання чи підйому інвалідних/дитячих колясок до будівлі Пенсійного фонду. Він побудований за принципами безбар'єрного середовища, і для помітності виділений плиткою іншого кольору та обведений дорожньою розміткою 1.4, яка позначає місця, де заборонено зупинку та стоянку транспортних засобів (згідно ПДР України). Щоб особи з інвалідністю не відчували незручностей, вкрай важливо аби дане місце завжди залишалось вільним, а не використовувалось як паркомісце. Муніципальна варта постійно проводить роз'яснювальну роботу і бореться з цим ганебним явищем, але є категорія громадян, яка, не поважає маломобільні групи населення, та не бачить нічого поганого в тому, щоб залишити свій транспортний засіб на пандусі на стоянку.


Одним з таких був бучанський підприємець Березенець Володимир Володимирович 1970 р. народження (facebook.com/perevozzka), який 3 жовтня на автівці Audi A8 з держномером AI 5551 AI, майже на годину заблокував прохід по пандусу своїм ТЗ.

Побачивши дане правопорушення, інспектори МВ дочекались водія з наміром скласти протокол про адміністративне правопорушення згідно статті 152 КУпАП та п.п.1.16 Правил благоустрою міста Ірпінь. Та на вимогу інспектора надати свої документи для складання протоколу, водій відповів відмовою та поводив себе зухвало і по-хамськи. Після недовгої розмови він сів в авто, здав назад, сдійснивши наїзд на інспектора Муніципальної варти, який стояв позаду автомобіля, та поїхав в невідомому напрямку, не дочекавшись викликаного наряду поліції, який по приїзду прийняв заяву від інспектора МВ. Шановні громадяни! Якщо ви є власником "крутого" транспортного засобу, і ваше життя, як то кажуть, вдалося, це не дає вам гарантії того, що в майбутньому ви самі не опинитесь у інвалідному візку, і на собі не відчуєте всі незручності, спричинені діями інших людей.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page