top of page

В Ірпені пройшов III регіональний форум Київщини «Місцеве самоврядування, безпека, громада, закон»


Метою заходу був діалог з владою щодо прийняття Закону України «Про муніципальну варту». Учасників форуму привітав в. о. міського голови — Секретар Ірпінської міської ради Андрій Літвинов, також перед присутніми виступив Сергій Жабченко — заступник начальника Ірпінського відділу поліції. В рамках заходу учасниками активно обговорювались обов’язки та повноваження Муніципальної варти як виконавчого органу в системі місцевого самоврядування, та було направлено звернення до Президента України і Верховної ради України з проханням прискорити розробку та прийняття закону України «Про муніципальну варту», адже безпека громадян має бути одним з пріоритетних завдань в країні. Також була створена робоча група з юристів, адвокатів та представників громадських формувань, яких пропонують залучити в якості експертів до процесу розробки законопроєкту. В заході прийняли участь громадські формування з охорони громадського порядку, комунальні підприємства муніципальних варт, структурні підрозділи органів місцевого самоврядування, громадські організації та підприємства, які займаються проблематикою громадської безпеки, а саме:

- Громадська спілка «Громадська безпека +380».

- КП «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради.

- КП «Муніципальна варта» Могилів-Подільської міської ради.

- КП «Муніципальна варта» Білоцерківської міської ради.

- КП «Обухівська міська варта» Обухівської міської ради. - Громадське формування з охорони громадського порядку «Сектор Безпеки».

- Громадське формування з охорони громадського порядку та державного кордону «Варта Київщини».

- ГФ з охорони громадського порядку «Козацька варта» с. Білогородка.

- ГФ з охорони громадського порядку «Граніт» с.Тарасівка.

- ГФ з охорони громадського порядку «Боярський міський патруль».

- ГФ з охорони громадського порядку в м. Українка «Українська міська варта».

- ГФ з охорони громадського порядку «Руєвит».

- ГО «Всеукраїнська спілка ветеранів АТО та волонтерів»

- ГО «Поліцейський центр бойових мистецтв «Закон і порядок».

- Начальник відділу контролю за благоустроєм та провідний спеціаліст контролю за благоустроєм Гостомельскої селищної ради.

- Голова громадської ради КМДА. Ініціатор заходу — ГС «Громадська безпека +380» (об’єднання ГФ з охорони громадського порядку Київщини задля координації з питань охорони правопорядку з органами влади та правоохоронними структурами для ефективної боротьби зі злочинністю та профілактики злочинів). Запрошуємо громадські формування, комунальні підприємства, та інші структури, що переймаються публічною (громадською) безпекою, вступити до лав спілки з метою прискорення прийняття ВРУ закону про муніципальні (місцеві) органи правопорядку!

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page