top of page

Відновлено роботу ірпінського посту системи моніторингу атмосферного повітря

Восени 2018-го року на будівлі Ірпінської міської ради було встановлено стаціонарний пост автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря у рамках реалізації Програми охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Київської області. Відповідальним за функціонування безперебійної роботи посту є Департамент екології та природних ресурсів КОДА. На жаль, з квітня цього року дані з посту перестали передаватись, тобто по факту свою функцію система не виконувала. Муніципальна варта задля вирішення цієї проблеми звернулась з листом до згаданого департаменту щодо функціонування ірпінського стаціонарного посту. Як результат, був здійснений виїзд представників Департаменту та підрядної організації, що здійснює обслуговування постів, і наприкінці листопада його роботу було відновлено. Дані для жителів доступні онлайн на сайті Департаменту екології та природних ресурсів.

Крім моніторингу речовин у повітрі, можна щоденно дізнаватись актуальну температуру, тиск та вологість, також, ірпінський пост обладнаний газоаналізаторами для вимірювання концентрації оксиду вуглецю, діоксиду сірки, оксиду і діоксиду азоту, озону, сірководню; вимірювачем масової концентрації аерозольних частинок для вимірювання концентрації часток (пилу) атмосферному повітрі; блоком детектування для вимірювання потужності еквівалентної дози радіаційного випромінення; метеорологічною станцією для вимірювання метеорологічних параметрів навколишнього середовища.

 

Покрокова інструкція для отримання даних від автоматизованих постів моніторингу атмосферного повітря Київської області: 1. Зайти на сторінку «Моніторинг довкілля» сайту департаменту екології та природних ресурсів КОДА: www.ecology-kievoblast.com.ua/home/ecoMap; 2. У верхньому лівому куті в меню «Об’єкти моніторингу» вибрати «Автоматизовані ПС» та натиснути «Фільтрувати»; 3. На мапі натиснути на координатну мітку потрібного посту;

4. У віконці, що відкрилося, натиснути на посилання «Дані моніторингу»; 5. На сторінці, що відкрилася, вибрати цікавлячі вас дати та натиснути «Сформувати». За необхідності дані можна експортувати в Excel натисканням відповідної кнопки внизу сторінки.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page