top of page

Бережіть красу Ірпеня!

Наприкінці січня в деяких місцевих спільнотах в соціальній мережі «Фейсбук» виникло жваве обговорення події, що сталася в ірпінському парку дерев'яних скульптур «Покровський», а саме розмалювання крейдою однієї з дерев'яних фігур.

Усі ми часто стаємо свідками того, як діти влаштовують істерики в людних місцях або поводяться зухвало. В таких випадках ми думаємо: «Чому батьки не навчили дитину гарних манер?». Адже основні правила поведінки, яких потрібно навчити дітей, не такі вже й складні, проте якщо цього не зробити, дитина виросте невихованим дорослим, а змінити це буде набагато складніше. Якщо дитина знатиме, що вона може робити все, що захоче, а наслідків не буде – в майбутньому нічим хорошим для неї та суспільства це не закінчиться.

Вчити дитину елементарних правил поведінки та впроваджувати для неї обов’язки потрібно починати з раннього дитинства, адже прищепити дитині гарні манери упродовж короткого терміну неможливо, цей процес тривалий. Навчаючи дитину манер, розповідайте їй, що можна робити, а що ні, і чому це важливо! Є тільки один нюанс – щоб навчати гарним манерам своїх дітей, потрібно самому володіти правилами культурної поведінки, та поважати працю інших людей. А у молодих мам, чиї діточки розмальовували дерев'яну фігуру в парку, радше за все культура поведінки спотворена, адже як інакше описати те, що вони на протязі 15-ти хвилин весело дивились на те, як їх малеча вносила свій «художній» внесок до дерев'яної скульптури:

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page