top of page

Про обмежувальні заходи на період карантину в Ірпінському регіоні

На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконкомі Ірпінської міської ради було вирішено вжити низку карантинних заходів, спрямованих на запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID-19 та зниження ризику інфікування жителів Приірпіння.

З сьогоднішнього дня і до 3 квітня комісія вирішила рекомендувати тимчасово зупинити роботу на період карантину наступних об’єктів загального користування з присутністю більше 10 осіб (незалежно від форм власності та підпорядкування), розташованих у м. Ірпінь та селищах Ворзель, Гостомель, Коцюбинське:

  • торговельно-розважальних центрів, кінотеатрів, музеїв, бібліотек та інших культурно-розважальних закладів;

  • парків атракціонів;

  • фітнес-клубів, тренажерних залів;

  • ресторанів, закладів громадського харчування серед іншого у готелях, клубів, барів, кафе;

  • усіх магазинів, крім продуктових та аптек;

  • інших закладів та установ (на розсуд та під особисту відповідальність керівника);

  • усіх громадських організацій, які працюють у напрямку освіти, культури, фізичної культури, мистецтва та спорту.

Вирішено максимально обмежити на час карантину проведення політичних, соціальних, релігійних, культурних, спортивних та інших заходів із масовою участю громадян, скасувати всі наради, засідання колегіальних і дорадчих органів (зокрема громадські слухання й обговорення), крім засідань органу місцевого самоврядування.

Буде обмежено проведення особистих прийомів громадян в Ірпінській міській раді та її виконавчому комітеті, в управлінні надання адміністративних послуг та по роботі зі зверненнями громадян, управлінні праці та соціального захисту населення, управлінні Пенсійного фонду України, в інших організаціях, установах і підприємствах. Прийом заяв від фізичних та юридичних осіб здійснюватиметься в телефонному режимі, через сайт Ірпінської міської ради та за допомогою електронних засобів комунікації.

Також вирішено обмежити присутність громадян на сесії Ірпінської міської ради, яка відбудеться 19 березня. На сесію допустять представників ЗМІ та забезпечать її онлайн-трансляцію.

 

Інформуємо, що медичні установи регіону отримали тести для виявлення коронавірусу. Діагностика буде проводиться пацієнтам з підозрою на COVID-19 за медичними показаннями (наявність симптоматики, підтверджений контакт на COVID-19) та з дотриманням умов біобезпеки, і у випадку позитивної діагностики за допомогою швидкого теста, пацієнтів будуть відправляти до референтних інфекційних лікарень для подальшої ПЦР-діагностики та підтвердження діагнозу.

Задля запобігання поширення на території міста вірусу COVID-19 працівниками УЖКГ проводиться дезинфекція спеціальним дезінфікуючим засобом прибудинкових територій та під'їздів. Крім цього, проводиться дезинфекція зупинок громадського транспорту. Сам громадський транспорт Ірпінське АТП розпочало дезинфікувати ще з 13 березня. Дезінфікуючий засіб наносять на всі поверхні салону: стелю, підлогу, сидіння й вікна. Спеціальною рідиною ретельно протирають поручні та всі інші поверхні, до яких можуть торкатися пасажири. Бережіть себе, зберігайте спокій та споживайте інформацію виключно з надійних джерел!

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page