top of page

Уряд України затвердив нові обмежувальні заходи у боротьбі з коронавірусом

Коронавірусна інфекція продовжує поширюватися Україною. Єдиним способом розірвати ланцюг зараження та зберегти людські життя є посилення карантинних заходів. 2 квітня на позачерговому засіданні Уряд ухвалив нову редакцію постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з дооопрацюванням, щоби убезпечити людей від COVID-19 та врятувати якнайбільше життів.

Згідно з прийнятими змінами, на всій території України до кінця карантину діятиме заборона на:

  • з 6 квітня перебування в громадських місцях без вдягнутої маски, респіратора;

  • з 6 квітня переміщення групою осіб більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження дітей);

  • перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків;

  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності);

  • відвідування спортивних та дитячих майданчиків;

  • відвідування установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціального захисту, установ і закладів, що надають соціальні послуги;

  • перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, тощо.


Також постановою закріплюються правила проведення самоізоляції та обсервації.


​​ Час демонструє, що кількість заражених постійно зростає. ​​Уряд посилив карантинні заходи, керуючись світовою практикою. Для збереження життя людей влада різних країн вимушена вдаватися до надзвичайних кроків. Жорсткі обмеження – це тенденція, до якої дедалі частіше вдаються держави по всьому світу, до вашої уваги інфографіка від Кабміну:

Станом на 3 квітня в Ірпені загалом отримано 61 підозр, з яких: 2 лабораторно підтверджено в місті Ірпінь (також по одному випадку у селишах Ворзелі та Гостомелі, загалом на території Ірпінської міської ради 4 лабораторно підтверджених підозр і 3 підтверджених підозр в сусідній Бучі), 20 встановлено негативний результат ПЛР-аналізу, 37 знаходяться ще на дослідженні, чекаємо результатів.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page