top of page

Ірпінські рятувальники та муніципальна варта провели профілактичний рейд у лісі

У зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції, в країні введено карантин. Урядом та Ірпінської міською радою приймаються заходи щодо обмеження контактів між людьми. Дякуємо нашій громаді, яка, в цілому, намагаєтсья дотримуватись правил карантину! Але настала справжня весна, з якою прийшла тепла сонячна погода, що вкупі з обмеженням відвідування паркових зон на час карантину, спонукає людей йти до лісу, робити шашлики і т.п.


Через зростання відвідування лісових насаджень населенням, особливо у вихідні та святкові дні, рятувальники ДСНС Ірпінського регіону разом з муніципальною вартою Ірпінської міської ради цієї суботи провели профілактичні заходи, спрямовані на запобігання пожежам на території лісництв довкола Ірпеня, та доведення до відпочиваючих правил поведінки під час карантину. Подібні спільні профілактичні заходи покликані не лише виявити порушників, а й дозволяють попередити пожежі, що виникають через необережну поведінку з вогнем.


Організатори рейду проводили роз'яснювальну роботу з відпочивальниками та наголосили, що лісова пожежа – надзвичайно непередбачуване і руйнівне явище, яке вражає своїми масштабами, наслідками та швидкістю розповсюдження. Розводити і користуватись в лісі відкритим вогнем заборонено, недотримання правил пожежної безпеки у лісі може призвести до трагічних наслідків, і за це передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Після спілкування всі люди з розумінням ставились до заборони палити вогнище у лісі, та в присутності рятувальників загасили осередки горіння.


Потрібно виконувати правила пожежної безпеки в лісі, виховувати у дітей обережність у поводженні з вогнем та терміново повідомляти про пожежу у разі виникнення вогню в лісі за номером 101.


Бережіть ліс та будьте здорові!

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page