top of page

Муніципальна варта загасила пожежу, що сталась внаслідок чергового підпалу сухої трави в Ірпені

Останнім часом на території Ірпінського регіону збільшилася кількість пожеж на відкритих територіях та в екосистемах. 21 квітня в Ірпені стався черговий підпал сухої трави неподалік мальовничого озера в районі БКЗ.

Завдяки своєчасному повідомленню про пожежу, яке надійшло на чергову частину муніципальної варти від небайдужої громадянки, оперативно прибувшому на місце інцинденту екіпажу МВ вдалось власними силами погасити всі основні осередки пожежі, та не допустити розповсюдження вогню на велику територію. Втім, ще залишалися декілька великих палаючих пеньків, загасити які — непроста справа, тому інспекторами на допомогу були викликані вогнеборці 36-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ірпінь, які швидко прибули і остаточно ліквідували полум'я.

На жаль, підпалювача затримати не вдалося — на момент прибуття інспекторів МВ його на місці вже не було. Пожежна ситуація в екосистемах не зміниться, поки ми самі не змінимось. Звідки беруться всі ці пожежі? Відповідь в більшості випадків банально проста — це навмисні підпали, скоєні, як правило, місцевими жителями. Якщо найближчим часом, ми не змінимо своєї халатної поведінки, то і далі будемо дихати гаррю кожної весни та осені, а природа продовжить зникати на наших очах! Повсюдне полум'я не тільки погіршує якість повітря, яким ми дихаємо, а й знищує природу, адже у кожній такій пожежі згорають живцем десятки живих істот, які просто не встигають покинути палаюче поле, зарості очерету чи ліс. А й навіть якщо вдається врятуватися, подальша їх доля виглядає плачевно — їхня домівка згоріла.

Марними є заклики співробітників ДСНС, поліції та муніципальної варти щодо недопущення виникнення пожеж, люди не бажають вчитися на чужих помилках. Єдиний по-справжньому дієвий спосіб — притягнення паліїв до адміністративної відповідальності. Тому ми звертаємось до громадян — якщо ви стали свідками підпалу сухої рослинності на території Ірпеня, одразу телефонуйте на цілодобову «гарячу лінію» муніципальної варти Ірпінської міської ради: 📞(045 97) 60-400 або 📱(073) 070-05-57. Велике прохання також робити фото і відео фіксацію осіб паліїв, це допоможе нашим інспекторам притягнути їх до відповідальності (надсилайте матеріали за допомогою месенджерів Telegram, Viber або WhatsApp по вищезгаданому мобільному номеру). Нагадаємо, що завдяки отриманому відео, на якому було зафіксована особа палія, муніципальна варта нещодавно спіймала підпалювача сухої трави на заплаві.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page