top of page

Муніципальна варта застерігає від порушень заповідного режиму «Кринички»

А ви знали, що в Ірпені є об'єкт природно-заповідного фонду? Це гідрологічний заказник місцевого значення «Криничка», що розташований між вулицями Глінки та Ново-Оскольська. Заказник охороняється як національне надбання, зі встановленням необхідних вимог охорони, відтворення, та використання природних ресурсів. Джерело та територія довколо нього є дуже популярним і затребуваним серед ірпінчан та гостей міста, так як вода в ньому холодна, не має сторонніх присмаків та запахів, та відповідає вимогам норм діючих стандартів.

Фото надане інформаційним агенством ITV

«Криничка» має велике природоохоронне, рекреаційне та естетичне значення, проте не всі люди розуміють важливість збереження цього дорогоцінного джерела, та порушують заповідний режим. Під час патрулювання території «Кринички» інспекторами муніципальної варти Ірпінської міської ради були виявлені залишки кострищ (в одному навіть був розібраний мангал, покинутий відпочиваюючими). Кострища були ліквідовані — інспектори МВ перекопали їх, щоби у майбутніх відпочиваючих не було бажання влаштувати багаття на цих місцях.

Шановні громадяни! Зверніть увагу, на території гідрологічного заказника забороняється:

- розведення вогнищ; - засмічення та забруднення території, влаштування сміттєзвалищ; - проїзд всіх видів траспорту пока дорогами загального користування, за винятком службового транспорту та протипожежної техніки, а також влаштування автостоянки автомобілів; - знищення або пошкодження інформаційно-охоронних, межових знаків та інформаційних щитів; - розорювання земель за винятком проведення протипожежних заходів; - надання ділянок під будівництво та оренду; - порушення грунтового покриву, гідрологічного режиму та меліоративні роботи; - рубки головного користування та прохідні рубки; - розробка корисних копалин; - порушення умов гніздування птахів та поселень звірів; - мисливство та натаскування собак; - використання природних ресурсів без встановлених та затверджених відповідно до чинного законодавства лімітів, та з порушенням умов і термінів їх використання; - будь-яка діяльність, що загрожує збереженню або призводить до деградації чи зміни первісного їх стану.


Минулоріч, в рамках ініційованої муніципальної вартою толоки, на території «Кринички» та при входах до неї були встановлені відповідні інформаційно-охоронні таблички. Згідно статті 64 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», порушення законодавства України про природно-заповідний фонд тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність.

У випадку виявлення фактів порушення заповідного режиму просимо негайно повідомляти про це на цілодобову «гарячу лінію» муніципальної варти ІМР за телефонами: 📞 (04597) 60-400 або 📱 (073) 07-00-557. Робіть фото- та/або відеофіксацію правопорушення, та надсилайте матеріали за вищезгаданим мобільним номером месенджерами Telegram, Viber або WhatsApp, це допоможе притягнути правопорушників до відповідальності. Не будьте байдужими!

 

Зауважимо, що в Ірпені є спеціально облаштовані мангальні зони, де відпочиваючі мають можливість, не порушуючи законів, приготувати собі смачні страви на стаціонарних мангальних установках:

  • Парк «Дубки»;

  • Парк «Центральний»;

  • Міська набережна (по одній мангальній зоні з кожної сторони залізничного мосту).

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page