top of page

Ірпінь — третій серед найбезпечніших міст України у рейтингу FORBES


У вересневому номері видання «Forbes Ukraine» експерти оцінювали привабливість українських міст для внутрішньої експансії українських підприємців та найкращі точки входу для іноземних інвесторів, склавши рейтинг міст України. Рейтинг розраховано за спеціально розробленою 1000-бальною шкалою за 10 критеріями: прозорість міської влади, ділова активність, купівельна спроможність, регіональний Doing Business, транспортне сполучення, безпека, освіта, сприйняття міста мешканцями, міграційна привабливість, екологічна ситуація. Загалом Ірпінь набрав 576 балів, та посів високе 13-те місце!


За критерієм безпеки Ірпінь в рейтингу посів третє місце (77 балів). Безсумнівно, що питання безпеки в населеному пункті є одним з важливих критеріїв для людей, котрі обирають місце постійного проживання.

Конституція України визначає, що «Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю» — кожен з нас прагне і заслуговує жити у максимально безпечному комфортному місті, районі, і навіть, будинку. Одним з головних показників ефективної роботи правоохоронних органів є відчуття безпеки людини. Ми вважаємо, що така висока оцінка рівня безпеки в нашому місті від незалежних експертів української редакції «Forbes» — чергове підтвердження ефективної роботи Муніципальної варти Ірпеня. Завдяки наявності Муніципальної варти, у місцевої поліції з'явилась можливість розвантажити себе від реагування на дрібні адміністративні проступки і ведення превентивної роботи, та сконцентруватися на більш серйозних правопорушеннях та злочинах. Там, де є кому реагувати на звернення громадян, і головне, робити це якісно — правопорушникам некомфортно, і рівень злочинності знижається.

«Безпека людини» означає «відсутність для неї загрози». Для цього мають бути максимально залучені та ефективно взаємодіяти усі служби, відповідальні за правопорядок, а громада їм допомагати. І хоч ще вистачає роботи в цьому напрямку, але вже зараз в Ірпені ця «зв'язка» працює успішно, що і підтверджено висновками незалежних експертів.

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page