top of page

Насилля над людиною починається з насилля над тваринами!


Представники КП «Муніципальна варта», КП «Управління благоустрою міста», та інспектори з ювенальної превенції Ірпінського відділу поліції, прийняли участь в юридичному зоозахисному семінарі.

Щодня незліченна кількість тварин страждають і помирають від рук людей — тих самих, які мають піклуватися і захищати їх.

Поки не буде зрозумілим що насправді жорстоке поводження з тваринами є індикатором майбутньої насильницької поведінки, воно не сприйматиметься серйозно. Саме це до присутніх на семінарі намагався донести Марк Ренделл — екс-поліцейський Великобританії, представник фонду Naturewatch, який займається питаннями, пов’язаними зі злочинами проти тварин.


Щороку від домашнього насильства в Україні потерпають 1,8 млн жінок. І дуже часто порушення проти людей починається зі злочинів проти тварин. В Сполучених Штатах Америки, наприклад, ФБР нині класифікує насильство щодо тварин як серйозний злочин, оскільки їм відомо, що у США половина тих, хто чинить насильство над людьми, починають з насильства над тваринами. І навіть серійні вбивці дуже часто починають з насильства над тваринами.

Отже, це має вирішальне значення – розслідувати злочини проти жорстокого поводження з тваринами правильно від самого початку, щоб мати змогу запобігти іншим злочинам.


Якщо ви вирішили завести собі тваринку, то не забувайте, що ви відповідаєте за неї, маєте піклуватись і оберігати. Нехай ваші хатні улюбленці приносять вам лише радість, хай вони зростають у вас добрими, розумними та відданими — справжніми друзями.


Наостанок, хочемо нагадати всім відомий вислів Магатма Ґанді: «Про велич нації і її моральний прогрес можна судити по тому, як вона поводиться з тваринами».

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page