top of page

В Ірпені перевіряють дотримання підприємцями вимог карантину

Спеціальна комісія перевіряє дотримання приватними підприємцями, бізнес-структурами та організаціями Ірпеня вимог карантину, спрямованого на запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. Таке рішення ухвалено під час засідання виконкому Ірпінської міської ради сьогодні, 17 березня. До складу комісії входять представники муніципальної варти та Ірпінського відділу поліції; начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи й представник управління освіти і науки ІМР; представник Ірпінського відділу Держпродспоживслужби.

Також інформуємо, що сьогодні Верховною Радою ухвалено Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким визначається створення правого підґрунтя для здійснення державою низки заходів для запобігання та лікування коронавірусу.


Зокрема, встановлюється адміністративна відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину) особою, яка може бути інфікована коронавірусом, а також підвищення кримінальної відповідальності за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.


Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених, зокрема, законом «Про захист населення від інфекційних хвороб», а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями означатиме для громадян штраф:

- у сумі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. до 34 тис. грн);

- на посадових осіб – розміром від двох до десяти тисяч НМДГ (від 34 тис. до 170 тис. грн).


Законом вносяться зміни до статті 325 КК України, якими передбачено, що за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням, якщо це спричинило або свідомо могло спричинити поширення цих захворювань, передбачений штраф:

- від тисячі до трьох тисяч НМДГ (від 17 тис. грн до 51 тис. грн);

- або арешт на строк до 6 місяців;

- або обмеження волі на строк до 3 років;

- або позбавлення волі на строк до 3 років;

Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, каратимуться позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Шановні громадяни! Будь ласка, дотримуйтесь рекомендацій лікарів, виконуйте постанову Кабінету міністрів України та рішення виконавчого комітету Ірпінської міської ради щодо попередження захворювання коронавірусом COVID-19, адже тільки строге дотримання карантину та ваша персональна відповідальність дасть змогу зупинити цю недугу. Краще попередити, аніж лікувати! Бережіть своє здоров'я!

Обрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page